25 jan 2016 06:00

25 jan 2016 06:00

Grötfest i Hönsa bygdegård

TIBRO: Med barnen i fokus

Hönsa bygdegårds intresseförening har i många år bjudit in allmänheten till olika arrangemang och i lördags var det dags för grötfest där barnen var i fokus.

Det var många som hade begett sig till bygdegården under lördagskvällen för att fira ut julen. Vid borden satt många familjer med sina yngre barn och väntade på att ringlekarna skulle dra igång. Men innan lekarna kunde börja skulle det ätas gröt och skinksmörgås.

Olika pålägg

På ett bord ställdes det ut två stora kastruller med gröt samt bröd med en rad olika pålägg att välja mellan. På gröten kunde man välja att strö på lite socker, kanel eller kanske hälla på lite sirap.

Ringlekar

Efter gröten var det till barnens stora glädje dags för ringlekar med lekledaren Svante Andrén och Nils Harald Johansson som dragspelsmusiker. Det blev bland annat lekar som prästens lilla kråka, björnen sover och små grodorna. Lite polonäs blev det också där barn som vuxna deltog i dansen.

Godispåse

Kvällen fortsatte med att besökarna blev bjudna på tårta och avslutades med julklappsutdelning av tomten där barnen fick var sin godispåse.

Bygdegårdsföreningen som startade 1945 fortsätter med sina arrangemang och har nu fått ett nytt kök som är utökat till det dubbla där man fått stöd av Tibro kommun och Boverket.

– Det är vår hedersmedlem Olle Nilsson som skött allt gällande det nya köket, berättar Lalla Hammarström.

Det var många som hade begett sig till bygdegården under lördagskvällen för att fira ut julen. Vid borden satt många familjer med sina yngre barn och väntade på att ringlekarna skulle dra igång. Men innan lekarna kunde börja skulle det ätas gröt och skinksmörgås.

Olika pålägg

På ett bord ställdes det ut två stora kastruller med gröt samt bröd med en rad olika pålägg att välja mellan. På gröten kunde man välja att strö på lite socker, kanel eller kanske hälla på lite sirap.

Ringlekar

Efter gröten var det till barnens stora glädje dags för ringlekar med lekledaren Svante Andrén och Nils Harald Johansson som dragspelsmusiker. Det blev bland annat lekar som prästens lilla kråka, björnen sover och små grodorna. Lite polonäs blev det också där barn som vuxna deltog i dansen.

Godispåse

Kvällen fortsatte med att besökarna blev bjudna på tårta och avslutades med julklappsutdelning av tomten där barnen fick var sin godispåse.

Bygdegårdsföreningen som startade 1945 fortsätter med sina arrangemang och har nu fått ett nytt kök som är utökat till det dubbla där man fått stöd av Tibro kommun och Boverket.

– Det är vår hedersmedlem Olle Nilsson som skött allt gällande det nya köket, berättar Lalla Hammarström.

  • Tobias Larsson Franzén