02 feb 2016 06:00

02 feb 2016 06:00

Traditionell grötfest avslutade julen

BALTERYD: Elden i öppna spisen lyste upp i storstugan

Tibro längs Ånas första evenemang för året var den traditionella grötfesten i Balteryd. Det innebär att julen är slut för denna gång.

Det serverades hemlagad risgrynsgröt med tillbehör och skinksmörgås. Många kom för att som någon sa, ta farväl av julen för den här gången. Gröten smakade som vanligt gott och hade en strykande åtgång och även den nygriljerade skinkan smakade som en julskinka ska. Kaffe med hembakade kakor bjöds efter maten, så alla var nöjda med den lekamliga utspisningen alltmedan elden i den öppna spisen lyste upp i storstugan och spred behaglig värme.

Tre spelmän fanns plats för att underhålla gästerna. Ulf Pettersson på gitarr, Sune Gustavsson och Börje Nilsson på dragspel bjöd på kända melodier som även publiken kunde sjunga med i. En trevlig atmosfär präglade tillställningen och det fanns mycket att prata om efter alla helger.

Våffeldagen den 20 mars är nästa händelse i Balteryd som också drar stor publik och då underhåller Ingvar Sjökvist med musik.

Det serverades hemlagad risgrynsgröt med tillbehör och skinksmörgås. Många kom för att som någon sa, ta farväl av julen för den här gången. Gröten smakade som vanligt gott och hade en strykande åtgång och även den nygriljerade skinkan smakade som en julskinka ska. Kaffe med hembakade kakor bjöds efter maten, så alla var nöjda med den lekamliga utspisningen alltmedan elden i den öppna spisen lyste upp i storstugan och spred behaglig värme.

Tre spelmän fanns plats för att underhålla gästerna. Ulf Pettersson på gitarr, Sune Gustavsson och Börje Nilsson på dragspel bjöd på kända melodier som även publiken kunde sjunga med i. En trevlig atmosfär präglade tillställningen och det fanns mycket att prata om efter alla helger.

Våffeldagen den 20 mars är nästa händelse i Balteryd som också drar stor publik och då underhåller Ingvar Sjökvist med musik.

  • Elof Johansson