08 feb 2016 06:00

08 feb 2016 06:00

Hundar tog över ridhus

KATERYD: Agility lokcdae många

Tibro brukshundklubb höll under lördagen en inofficiell agilitytävling med över 200 starter. Platsen för tävlingen var Kateryds ridhus som lockade tävlande från hela Skaraborg.

Tävlingsdagen startade redan klockan nio på förmiddagen med tävlingar i agilityklasser och fortsatte senare med hoppklass där bland annat balanshinder inte finns med. Totalt innehöll dagen över 200 starter och många olika hinder för de tävlande att ta sig förbi. Som till exempel tunnlar, hopphinder och sicksackhinder.

Felfritt

Inte nog med att hunden ska göra det på kortast möjliga tid utan den ska även göra det så felfritt som möjligt. Detta innebär att den får inte riva några hinder eller springa fel. Något som kräver mycket träning mellan både förare och hund.

Fart och fläkt

För de som begett sig till ridhuset bjöds det på fart och fläkt från de tävlande och åskådarna blev nog inte besvikna på underhållningen. Några klarade det helt felfritt igenom banan medan andra blev diskvalificerade. Humöret var ändå på topp och efter avklarad bana blev hunden belönad med en godisbit eller leksak oavsett vad resultatet blev.

Inofficiell

Med i tävlingen var ekipage från hela Skaraborg samt tävlande från hemmaklubben. Tävlingen var dock inofficiell och kunde mer jämföras som en träning, där inga poäng räknades in. På de senaste fem till sex åren har intresset för agility ökat starkt.

Hemmaseger

Några som var med och tävlade var Anne Larsson, Camilla Larsson, Åsa Lundberg samt Kristin Wärnbring som tillsammans med sina hundar Sune, Bonnie, Cleo, Esther och Mini tog hem flera segrar i de olika klasserna och var mycket nöjda med sina resultat.

För Tibroklubbens egna tävlande kan nämnas att Annelie Larsson vann en hoppklass tillsammans med hunden Zaphira och att Ida Edqvist kom tvåa i den ena agilityklassen och fyra i den andra med hunden Sally.

Tävlingsdagen startade redan klockan nio på förmiddagen med tävlingar i agilityklasser och fortsatte senare med hoppklass där bland annat balanshinder inte finns med. Totalt innehöll dagen över 200 starter och många olika hinder för de tävlande att ta sig förbi. Som till exempel tunnlar, hopphinder och sicksackhinder.

Felfritt

Inte nog med att hunden ska göra det på kortast möjliga tid utan den ska även göra det så felfritt som möjligt. Detta innebär att den får inte riva några hinder eller springa fel. Något som kräver mycket träning mellan både förare och hund.

Fart och fläkt

För de som begett sig till ridhuset bjöds det på fart och fläkt från de tävlande och åskådarna blev nog inte besvikna på underhållningen. Några klarade det helt felfritt igenom banan medan andra blev diskvalificerade. Humöret var ändå på topp och efter avklarad bana blev hunden belönad med en godisbit eller leksak oavsett vad resultatet blev.

Inofficiell

Med i tävlingen var ekipage från hela Skaraborg samt tävlande från hemmaklubben. Tävlingen var dock inofficiell och kunde mer jämföras som en träning, där inga poäng räknades in. På de senaste fem till sex åren har intresset för agility ökat starkt.

Hemmaseger

Några som var med och tävlade var Anne Larsson, Camilla Larsson, Åsa Lundberg samt Kristin Wärnbring som tillsammans med sina hundar Sune, Bonnie, Cleo, Esther och Mini tog hem flera segrar i de olika klasserna och var mycket nöjda med sina resultat.

För Tibroklubbens egna tävlande kan nämnas att Annelie Larsson vann en hoppklass tillsammans med hunden Zaphira och att Ida Edqvist kom tvåa i den ena agilityklassen och fyra i den andra med hunden Sally.

  • Tobias Larsson Franzén