22 feb 2016 06:00

22 feb 2016 06:00

Forskade om anor

SPORTLOV: En aktivitet som intresserar

Hjo-Tibro släktforskarförening anordnar under sportlovet två dagar för dem som vill veta lite mer om sina förfäder. De fick komma till museet och under sakkunnig ledning veta varifrån de härstammar.

Släktforskning för ungdom startade 2012 och har sedan dess återkommit varje år och är populärt. Det är en uppföljning av tredjeklassernas tidsresa i Balteryd och föreningen tyckte att det var lämpligt med en påbyggnad.

Släktforskarföreningen har cirka 100 medlemmar som kommer till museet för att vidareforska om förfäderna. De har jourhavande släktforskare på Tibro museum och på biblioteket i Hjo en gång i månaden. Det ordnas också släktforskarkafé för allmänheten förutom andra aktiviteter i samband med Tibro längs Ånas evenemang. Den 17 april kommer Ted Rosvall till Balteryd för att berätta om emigranterna som reste till Amerika under 1800-talets slut.

Släktforskning för ungdom startade 2012 och har sedan dess återkommit varje år och är populärt. Det är en uppföljning av tredjeklassernas tidsresa i Balteryd och föreningen tyckte att det var lämpligt med en påbyggnad.

Släktforskarföreningen har cirka 100 medlemmar som kommer till museet för att vidareforska om förfäderna. De har jourhavande släktforskare på Tibro museum och på biblioteket i Hjo en gång i månaden. Det ordnas också släktforskarkafé för allmänheten förutom andra aktiviteter i samband med Tibro längs Ånas evenemang. Den 17 april kommer Ted Rosvall till Balteryd för att berätta om emigranterna som reste till Amerika under 1800-talets slut.

  • Elof Johansson