01 mar 2016 17:30

02 mar 2016 19:21

"Självklart ska olika åsikter få synas och höras i skolan"

FULLMÄKTIGE: Anna-Marie Wahlström (S) svarade SD

– Det här är ingen fråga jag hört att det varit problem med förut. Självklart ska skolan vara en plats där olika åsikter får synas och höras om de inte innebär en kränkning eller är brottsliga.

SD i Tibro fick i fullmäktige svar från barn och utbildningsnämndens ordförande Anne-Marie Wahlström (S).

Wahlström sade att skolan inte ska påverka i endera politiska riktningen och att det inte finns något förbud i skolan mot att bära riksdagspartiernas pins. Hon hänvisade här till skollagen och de regler som styr grundskolan.

SD:s Åse Nicklasson var nöjd med svaret och uppgav att hon pratat med rektor och upplyst om vilka lärare som försökt hindra elever att bära SD-pins i klassrummen. Till SLA sa hon efteråt att hon i framtiden hoppas få slippa höra av sina barn att lärare sagt att ”din mamma är med i ett rasistiskt parti”.

SD i Tibro fick i fullmäktige svar från barn och utbildningsnämndens ordförande Anne-Marie Wahlström (S).

Wahlström sade att skolan inte ska påverka i endera politiska riktningen och att det inte finns något förbud i skolan mot att bära riksdagspartiernas pins. Hon hänvisade här till skollagen och de regler som styr grundskolan.

SD:s Åse Nicklasson var nöjd med svaret och uppgav att hon pratat med rektor och upplyst om vilka lärare som försökt hindra elever att bära SD-pins i klassrummen. Till SLA sa hon efteråt att hon i framtiden hoppas få slippa höra av sina barn att lärare sagt att ”din mamma är med i ett rasistiskt parti”.