04 mar 2016 06:00

04 mar 2016 06:00

Mystik och starka färger

KONST: Ateljé Blocking kommer med ny utställning

Ett väsen mellan människa och räv. En skulptur kallad ”Muhammed” och en färgrikedom av stora mått väntar besökarna. Atelje`Blocking öppnar dörren för en spännande utställning denna söndag.

Tibro Konstförening satsar sin vana trogen på rader av intressanta utställningar i Ateljé Blocking, ett galleri beläget i centrala Tibro. På söndag den 6 mars är det vernissage för en utställning som bjuder på skulptur, olja och grafik med Tony Abrahamsson, Lidköping, som skapar udda väsen i skulpturform, och Lars Larsson, Mariestad, som visar skulptur, olja och grafik.

Lars Larssons måleri är färgrikt, ”ett rop från mayafolket” som en gång levde i södra Mexico:

– Jag är otroligt fascinerad av Mayaindianerna, säger Lars vars större målningar har namn som ”Maya går mot ljuset”, ”Maya-jägare” och ”Maya-hund”.

Han finns representerad runt om i vårt län och har frekvent ställt ut sedan 1996 i olika samllngs- och separatutställningar och beskriver sina tre år på Hellidens konstskola ”som den bästa tiden”.

Tony Abrahamsson gick på konstfack 1974-1978 och har ställt ut nationellt och internationellt sedan 1986, 2001 gjorde han bland annat sittplatser på KSS innergård. Ikaros brända vingar, en människa med rävöron och skulpturen ”Muhammed” är några av de 30-tal verk han visar på Blockings. Hans verk för tankarna till mytologins, sagans och filmens värld, som den vita skulpturen med änglavingar.

Tibro Konstförening satsar sin vana trogen på rader av intressanta utställningar i Ateljé Blocking, ett galleri beläget i centrala Tibro. På söndag den 6 mars är det vernissage för en utställning som bjuder på skulptur, olja och grafik med Tony Abrahamsson, Lidköping, som skapar udda väsen i skulpturform, och Lars Larsson, Mariestad, som visar skulptur, olja och grafik.

Lars Larssons måleri är färgrikt, ”ett rop från mayafolket” som en gång levde i södra Mexico:

– Jag är otroligt fascinerad av Mayaindianerna, säger Lars vars större målningar har namn som ”Maya går mot ljuset”, ”Maya-jägare” och ”Maya-hund”.

Han finns representerad runt om i vårt län och har frekvent ställt ut sedan 1996 i olika samllngs- och separatutställningar och beskriver sina tre år på Hellidens konstskola ”som den bästa tiden”.

Tony Abrahamsson gick på konstfack 1974-1978 och har ställt ut nationellt och internationellt sedan 1986, 2001 gjorde han bland annat sittplatser på KSS innergård. Ikaros brända vingar, en människa med rävöron och skulpturen ”Muhammed” är några av de 30-tal verk han visar på Blockings. Hans verk för tankarna till mytologins, sagans och filmens värld, som den vita skulpturen med änglavingar.