07 mar 2016 06:00

07 mar 2016 06:00

Påskkonserten väntar

TIBRO: Förberedelser i full gång

På långfredagen den 25 mars är det dags för påskkonsert i pingstkyrkan i Tibro. Ett gäng musiker och sångare övar nu för fullt varje söndag för att få tonerna att sitta rätt.

Sedan slutet av januari har ensemblen övat in konserten som kommer att framföras under långfredagen.

Glad amatör

Med Kristina Andersson i spetsen ska den framföras två gånger under dagen. En gång klockan fyra och en gång klockan sju på kvällen.

Kristina som bland annat gjort en julmusikal för ett antal år sedan kallar sig själv för en glad amatör.

Påskens budskap

Hon har skrivit alla 14 låtar till konserten och jobbar till vardags som språklärare. I den aktuella konserten vill hon förmedla påskens budskap och spegla tankarna som de olika personerna i bibeln kunde haft under påskens tid och hur de påverkades av händelserna som inträffade.

– Det finns mycket att lära av bibelberättelserna, säger Kristina.

Ihopsatt kör

Ensemblen utgörs av både egna och inlånade musiker från andra orter samt en tillfällig ihopsatt kör. Då man inte har någon ordinarie kör i kyrkan så samlar man ihop intresserade från församlingen istället.

Gör framsteg

De har nu övat fyra till fem gånger tillsammans och låtskrivaren ser att utvecklingen sker mer och mer.

– Det går framåt, säger hon.

Stöttas av bilder

Konserten kommer även att stöttas utav bilder som har med sångerna att göra. På en duk kommer det att visas så publiken kan titta på dem medan kören sjunger sina låtar. En barnkör med barn från sex till tolv år kommer också att medverka. I början och i slutet av föreställningarna kommer de att få framföra ett musikstycke.

Sedan slutet av januari har ensemblen övat in konserten som kommer att framföras under långfredagen.

Glad amatör

Med Kristina Andersson i spetsen ska den framföras två gånger under dagen. En gång klockan fyra och en gång klockan sju på kvällen.

Kristina som bland annat gjort en julmusikal för ett antal år sedan kallar sig själv för en glad amatör.

Påskens budskap

Hon har skrivit alla 14 låtar till konserten och jobbar till vardags som språklärare. I den aktuella konserten vill hon förmedla påskens budskap och spegla tankarna som de olika personerna i bibeln kunde haft under påskens tid och hur de påverkades av händelserna som inträffade.

– Det finns mycket att lära av bibelberättelserna, säger Kristina.

Ihopsatt kör

Ensemblen utgörs av både egna och inlånade musiker från andra orter samt en tillfällig ihopsatt kör. Då man inte har någon ordinarie kör i kyrkan så samlar man ihop intresserade från församlingen istället.

Gör framsteg

De har nu övat fyra till fem gånger tillsammans och låtskrivaren ser att utvecklingen sker mer och mer.

– Det går framåt, säger hon.

Stöttas av bilder

Konserten kommer även att stöttas utav bilder som har med sångerna att göra. På en duk kommer det att visas så publiken kan titta på dem medan kören sjunger sina låtar. En barnkör med barn från sex till tolv år kommer också att medverka. I början och i slutet av föreställningarna kommer de att få framföra ett musikstycke.

  • Tobias Larsson Franzén