07 mar 2016 06:00

07 mar 2016 06:00

Vernissage på Blocking

KONST: Många minglade med konstnärerna

Lars Larsson och Tony Abrahamsson visar fram till den 20 mars upp en utställning på Ateljé Blocking. Under söndagen var det vernissage på den samma där man kunde titta på konsten och mingla med konstnärerna.

Vernissagen inleddes klockan två med några ord från konstföreningens ordförande Björn Lindblom samt de två utställarna. Lars Larsson berättade om sitt intresse för Mayaindianerna och hur han först såg dem på ett program på TV för att sedan öka sina kunskaper om folket. Tony Abrahamsson berättade om sina skulpturer som är en blandning av både människa och djur. Men också om sina figurer som handlar om livet i vattnet som på land.

Välbesökt

Många hade kommit till Ateljé Blocking för att beskåda de 30 konstverk som respektive konstnär visar upp. Oljemålningar, grafik och skulpturer i alla färger och former fanns bland utbudet. Alla konstverk fanns också till försäljning för den som var intresserad av ett inköp.

Några som tagit sig till vernissagen var Ulrika och Stig Seipel från Skövde som brukar komma till Blocking för att ta en titt på vad som visas. Stig var framförallt fascinerad av skulpturerna.

– De är inte bara döda utan de verkar ha en själ, säger Stig.

Vernissagen inleddes klockan två med några ord från konstföreningens ordförande Björn Lindblom samt de två utställarna. Lars Larsson berättade om sitt intresse för Mayaindianerna och hur han först såg dem på ett program på TV för att sedan öka sina kunskaper om folket. Tony Abrahamsson berättade om sina skulpturer som är en blandning av både människa och djur. Men också om sina figurer som handlar om livet i vattnet som på land.

Välbesökt

Många hade kommit till Ateljé Blocking för att beskåda de 30 konstverk som respektive konstnär visar upp. Oljemålningar, grafik och skulpturer i alla färger och former fanns bland utbudet. Alla konstverk fanns också till försäljning för den som var intresserad av ett inköp.

Några som tagit sig till vernissagen var Ulrika och Stig Seipel från Skövde som brukar komma till Blocking för att ta en titt på vad som visas. Stig var framförallt fascinerad av skulpturerna.

– De är inte bara döda utan de verkar ha en själ, säger Stig.

  • Tobias Larsson Franzén