08 mar 2016 10:40

08 mar 2016 10:41

Bengt-Åke fotade isbjörnar

BLÅBANDSGÅRDEN TIBRO: Valrossar och isbjörnar

Två isbjörnarnas kärleksmöte, valrossar, polarrävar och miljoner flyttfåglar har han fångat med sitt teleobjektiv.

Bengt-Åke Öhgren, välkänd präst emeritus från Tidaholm, är en hängiven fotograf och äventyrare.

Han reser med förkärlek från sol och värme till den arktiska kylan för att möta islandskapet och alla djur som lever i detta kalla klimat.

Det som lockar honom är de svindlande vackra naturscenarierna som döljer ett myller av liv mitt i all is. Valrossar, polarrävar, isbjörnar och miljoner flyttfåglar. Giganten i Arktis är förstås isbjörnen som i dessa tider när ismassor smälter är starkt hotad.

– Att få möta och fotografera detta fantastiska djur är en av de häftigaste upplevelserna man kan få.

Isbjörn, valross, polarräv och miljoner flyttfåglar gör Arktis till ett eldorado för naturälskaren – med eller utan kamera. På fredag den 11 mars berättar Öhgren i Tibro Blåbandsgård om vad han upplevt på resor till Arktis och han är känd som en humoristisk presentatör.

Bengt-Åke Öhgren, välkänd präst emeritus från Tidaholm, är en hängiven fotograf och äventyrare.

Han reser med förkärlek från sol och värme till den arktiska kylan för att möta islandskapet och alla djur som lever i detta kalla klimat.

Det som lockar honom är de svindlande vackra naturscenarierna som döljer ett myller av liv mitt i all is. Valrossar, polarrävar, isbjörnar och miljoner flyttfåglar. Giganten i Arktis är förstås isbjörnen som i dessa tider när ismassor smälter är starkt hotad.

– Att få möta och fotografera detta fantastiska djur är en av de häftigaste upplevelserna man kan få.

Isbjörn, valross, polarräv och miljoner flyttfåglar gör Arktis till ett eldorado för naturälskaren – med eller utan kamera. På fredag den 11 mars berättar Öhgren i Tibro Blåbandsgård om vad han upplevt på resor till Arktis och han är känd som en humoristisk presentatör.