19 mar 2016 06:00

19 mar 2016 06:00

Föreslår konstnöspår i Rankås

TIBRO: Medborgarförslag behandlas av kultur- och fritidsnämnden

Bygg ett konstsnöspår i Rankås i samband med upprustningen av elljusspåret. Det föreslår Tibrobon Karl-Gustav Björklund i ett medborgarförslag.
– Ska man ändå gräva och schakta så borde man åtminstone se över möjligheterna, säger han.

Kommunfullmäktige tog upp Karl-Gustavs medborgarförslag vid sitt sammanträde i februari och lämnade då över frågan till kommunstyrelsen som nu gett kultur- fritidsnämnden i uppgift att bereda frågan.

Nytt elljus

Karl-Gustav Björklund, som bor nära anläggningen i Rankås, tycker att kommunen borde ta chansen att utveckla Rankås till en fullvärdig vinteranläggning nu när man ändå gör en satsning på ett nytt elljusspår.

– Vi har redan en fantastisk anläggning med motionsspåren och den fina stugan med omklädningsrum men tyvärr är vi ju beroende av snörika vintrar för att få uppleva skidåkning här i Rankås. Med ett konstsnöspår skulle Tibroborna få ökade möjligheter till längdskidåkning och vi skulle säkert kunna locka hit många motionärer från andra kommuner som i dag tvingas åka in till Skövde och Billingen, säger han till SLA.

Kostnad?

Tibro kommun inledde en stor satsning på fritidsområdet för två år sedan med bland annat ny skyltning och mountainbikespår som slagit väl ut.

– MTB-spåren lockar mängder med folk hit till Rankås under vår, sommar och höst. Varför skulle inte det gå att locka hit fler motionärer även vintertid, funderar Karl-Gustav Björklund som i dagsläget inte har någon uppfattning om vad en konstsnöanläggning innebär i investeringskostnad.

– Jag förstår ju att det handlar om en ansenlig summa pengar, men om man ser till vilket mervärde det skulle skapa för anläggningen, Tibro kommun och alla som bor eller funderar på att bosätta sig här – med tanke på att intresset för längdskidåkning som motionsform bara ökar – så kanske det är värt det?

Kommunfullmäktige tog upp Karl-Gustavs medborgarförslag vid sitt sammanträde i februari och lämnade då över frågan till kommunstyrelsen som nu gett kultur- fritidsnämnden i uppgift att bereda frågan.

Nytt elljus

Karl-Gustav Björklund, som bor nära anläggningen i Rankås, tycker att kommunen borde ta chansen att utveckla Rankås till en fullvärdig vinteranläggning nu när man ändå gör en satsning på ett nytt elljusspår.

– Vi har redan en fantastisk anläggning med motionsspåren och den fina stugan med omklädningsrum men tyvärr är vi ju beroende av snörika vintrar för att få uppleva skidåkning här i Rankås. Med ett konstsnöspår skulle Tibroborna få ökade möjligheter till längdskidåkning och vi skulle säkert kunna locka hit många motionärer från andra kommuner som i dag tvingas åka in till Skövde och Billingen, säger han till SLA.

Kostnad?

Tibro kommun inledde en stor satsning på fritidsområdet för två år sedan med bland annat ny skyltning och mountainbikespår som slagit väl ut.

– MTB-spåren lockar mängder med folk hit till Rankås under vår, sommar och höst. Varför skulle inte det gå att locka hit fler motionärer även vintertid, funderar Karl-Gustav Björklund som i dagsläget inte har någon uppfattning om vad en konstsnöanläggning innebär i investeringskostnad.

– Jag förstår ju att det handlar om en ansenlig summa pengar, men om man ser till vilket mervärde det skulle skapa för anläggningen, Tibro kommun och alla som bor eller funderar på att bosätta sig här – med tanke på att intresset för längdskidåkning som motionsform bara ökar – så kanske det är värt det?