13 apr 2016 17:31

13 apr 2016 17:31

Mini-Zoo får en uppfräschning

MINI-ZOO: Planskissen har dammats av

Planskissen från i höstas för nya Mini-Zoo i Tibro har åter aktualiserats av ksau. Mini-Zoo är Tibros mest publikdragande turistattraktion med sina cirka 20 000 besökare per säsong.

Mini-Zoo är en liten djurpark belägen vid folketspark och här vistas ungefär 200 djur. Får, getter, kaniner, marsvin, minigrisar, hönor och andra fåglar. Besökarna får gärna gå in till djuren och klappa dem bara man frågar zoo-personalen först.

Det är Hushållningssälllskapet Skaraborgs planskiss från den 26 november i fjol som åter lyfts upp på bordet efter att arbetet kickats i gång av kommunstyrelsens arbetsutskott för drygt en vecka sedan. Planskissen visar att det blir ett informationshus på 48 kvadratmeter med handikapptoalett, toaletter, café och shop.

Skissen visar de separata områden som är avsedda för grisar/fåglar, höns/ankor, får/getter och kaniner/marsvin och även en isolerad förvaring för foder samt förstås, det efterlängtade personalutrymmet på 66 kvadratmeter med egen wc och ett fikarum. Dessutom planeras extra service åt Tibros långväga turister; en plats för tömning av latrin från husbilar. Porten slås upp den 10 maj och på Facebook rapporteras att geten Lina just nedkommit med fyrlingar.

Mini-Zoo är en liten djurpark belägen vid folketspark och här vistas ungefär 200 djur. Får, getter, kaniner, marsvin, minigrisar, hönor och andra fåglar. Besökarna får gärna gå in till djuren och klappa dem bara man frågar zoo-personalen först.

Det är Hushållningssälllskapet Skaraborgs planskiss från den 26 november i fjol som åter lyfts upp på bordet efter att arbetet kickats i gång av kommunstyrelsens arbetsutskott för drygt en vecka sedan. Planskissen visar att det blir ett informationshus på 48 kvadratmeter med handikapptoalett, toaletter, café och shop.

Skissen visar de separata områden som är avsedda för grisar/fåglar, höns/ankor, får/getter och kaniner/marsvin och även en isolerad förvaring för foder samt förstås, det efterlängtade personalutrymmet på 66 kvadratmeter med egen wc och ett fikarum. Dessutom planeras extra service åt Tibros långväga turister; en plats för tömning av latrin från husbilar. Porten slås upp den 10 maj och på Facebook rapporteras att geten Lina just nedkommit med fyrlingar.