18 apr 2016 06:00

18 apr 2016 18:45

Idrottsfesten i Tibro

TIBRO: Prestationer belönades

Fest. Fredagens Idrottsfestival blev den stora festen som arrangörerna hade hoppats på.

Efter mingel och att besökarna fått chansen att bekanta sig med varandra hälsade kultur och fritids ordförande Jörgen Strende alla välkomna till kvällens fest. Han presenterade sedan Lars-Åke Agrell som konferencier och den som skulle hålla i taktpinnen.

Intervjuer

Lars-Åke började med att presentera kvällen programpunkter och tog därefter upp och intervjuade årets idrottare som erövrat mästerskapstitlar under 2015 tillsammans sju stycken, nämligen Bo Welander, Owe Emanuelsson, Lubov Pospeshima, Per Bergman, Viktoria Helgesson, Annica och Jessica Löf.

Sedan var det dags för de sju kategorier idrottsutövare och en förening att få sina priser. Som förste utdelare av pris kom Anders Eriksson upp på scenen för att hylla årets manlig junior Axel Påhlsson TAIK F.

Hyllade Påhlsson

– Jag vet hur mycket arbete det ligger bakom att komma någonstans med idrotten. Man måste ha visioner och drömmar och inte glömma bort målet man satt upp sade Anders till Axel.

Efter att Johanna Fellbrandt, Tibro Hästsportklubb, fått sitt pris av Mona-Lena Beckman för bästa kvinnliga junior var det dags för SLA:s sportchef Jan Larsson att intervjua hedersgästen Robin Söderling. (se lördagens SLA).

Kämpa

Som årets tränare utsågs Christina Helgesson och Regina Jensen i Tibro konståkningsklubb, Elja Tapio fick priset som årets tränarprofil för sitt engagemang med vattengympan. Priset för årets prestation gick till Michaela Heder Hörnebo SK. Tibro konståkningsklubb fick motta priset för årets evenemang för anordnandet av Isshowen 2014. Robin Söderling fick äntra scenen en gång till för att dela ut priset för årets idrottsutövare som tillföll Joshi Helgesson.

– Som före detta elitidrottare vet jag vilket arbete det ligger bakom att ha kommit så långt i din karriär redan, som du gjort. Glöm inte vad du satt upp som mål och kämpa på var Robins ord till Joshi.

Jubilarer

Årets Förening blev Tibro Cykelklubb för sitt arrangerande av stortävlingar under 2015.

Två jubilarer Tibro HK 50 år och Taik 100 år uppmärksammades

Mellan de olika utdelningarna underhöll Grebbans Nöjesrestaurang och trubaduren Anders Fryestam.

Efter mingel och att besökarna fått chansen att bekanta sig med varandra hälsade kultur och fritids ordförande Jörgen Strende alla välkomna till kvällens fest. Han presenterade sedan Lars-Åke Agrell som konferencier och den som skulle hålla i taktpinnen.

Intervjuer

Lars-Åke började med att presentera kvällen programpunkter och tog därefter upp och intervjuade årets idrottare som erövrat mästerskapstitlar under 2015 tillsammans sju stycken, nämligen Bo Welander, Owe Emanuelsson, Lubov Pospeshima, Per Bergman, Viktoria Helgesson, Annica och Jessica Löf.

Sedan var det dags för de sju kategorier idrottsutövare och en förening att få sina priser. Som förste utdelare av pris kom Anders Eriksson upp på scenen för att hylla årets manlig junior Axel Påhlsson TAIK F.

Hyllade Påhlsson

– Jag vet hur mycket arbete det ligger bakom att komma någonstans med idrotten. Man måste ha visioner och drömmar och inte glömma bort målet man satt upp sade Anders till Axel.

Efter att Johanna Fellbrandt, Tibro Hästsportklubb, fått sitt pris av Mona-Lena Beckman för bästa kvinnliga junior var det dags för SLA:s sportchef Jan Larsson att intervjua hedersgästen Robin Söderling. (se lördagens SLA).

Kämpa

Som årets tränare utsågs Christina Helgesson och Regina Jensen i Tibro konståkningsklubb, Elja Tapio fick priset som årets tränarprofil för sitt engagemang med vattengympan. Priset för årets prestation gick till Michaela Heder Hörnebo SK. Tibro konståkningsklubb fick motta priset för årets evenemang för anordnandet av Isshowen 2014. Robin Söderling fick äntra scenen en gång till för att dela ut priset för årets idrottsutövare som tillföll Joshi Helgesson.

– Som före detta elitidrottare vet jag vilket arbete det ligger bakom att ha kommit så långt i din karriär redan, som du gjort. Glöm inte vad du satt upp som mål och kämpa på var Robins ord till Joshi.

Jubilarer

Årets Förening blev Tibro Cykelklubb för sitt arrangerande av stortävlingar under 2015.

Två jubilarer Tibro HK 50 år och Taik 100 år uppmärksammades

Mellan de olika utdelningarna underhöll Grebbans Nöjesrestaurang och trubaduren Anders Fryestam.

  • Elof Johansson

Årets vinnare

Årets manliga junior:  Axel Påhlsson TAIK

Årets kvinnliga junior: Johanna Fellbrandt Tibro Hästsportklubb

Årets tränare: Christina Helgesson och Regina Jensen Tibro KK

Årets föreningsprofil: Eija Tapio Tibro Gymnasstikförening

Årets idrottsutövare:  Joshi Helgesson Tibro KK

Årets prestation: Michaela Heder HSK

Årets evenemang: Tibro KKs isshow

Årets förening: Tibro Cykelklubb