29 apr 2016 06:00

29 apr 2016 06:00

Cruisingen närmar sig

VÅRCRUISING: Nu putsas det krom

Nu putsas det krom som aldrig förr hemma i garagen. Ett säkert vårtecken för alla jänkarbilsintresserade är att vårcruisingen i Tibro närmar sig.

På Kristihimmelfärds dag, torsdagen den 5 maj, är det enligt traditionen i Tibro dags för Tibroborna att kanta ströget för att beundra putsen på gamla amerikanska 50- och 60-talsbilar.

Det är en oorganiserad cruising, det vill säga saknas ideellt arbetande trafikvakter i korsningarna, och det kan vara ett tips att låta ”Svenssonbilen” stå hemma denna afton, om man inte vill köra i bilkön.

Polisen brukar öka sin närvaro i Tibro tätort under den aktuella kvällen kan tilläggas. De initierade vet förstås också att klubben Labbås Cruiser anordnar sin vårcruising med motorlördag i Tidaholm den 7 maj. En organiserad cruising med trafikvakter.

På Kristihimmelfärds dag, torsdagen den 5 maj, är det enligt traditionen i Tibro dags för Tibroborna att kanta ströget för att beundra putsen på gamla amerikanska 50- och 60-talsbilar.

Det är en oorganiserad cruising, det vill säga saknas ideellt arbetande trafikvakter i korsningarna, och det kan vara ett tips att låta ”Svenssonbilen” stå hemma denna afton, om man inte vill köra i bilkön.

Polisen brukar öka sin närvaro i Tibro tätort under den aktuella kvällen kan tilläggas. De initierade vet förstås också att klubben Labbås Cruiser anordnar sin vårcruising med motorlördag i Tidaholm den 7 maj. En organiserad cruising med trafikvakter.