02 maj 2016 06:00

02 maj 2016 06:00

Majbrasa vid sjökanten

VALBORGSMÄSSOAFTON: Gamla Örlenbadet

Publikrekord i Ransberg då våren hälsades välkommen. Församlingsrådet i Ransberg och Kroppetorps Equmenia ordnade med Valborgsmässofirandet vid gamla Örlenbadet.

Över 200 personer hade sökt sig till Gamla Örlenbadet för att få vara med och fira Vårens intåg. Lisbeth Kaminsky Ransbergs församlingsråd hälsade alla hjärtligt välkomna, både medverkande och publik, till denna fina plats i kommunen.

Barnkören från Kroppetorp cirka 30 stycken, under ledning av Maria Lindberg, sjöng flera kända vårmelodier och illustrerade sången med passande rörelser. Mellan sångnumren läste de vårdikter som de själva skrivit ihop. Alma Lindberg framförde ett solonummer på tvärflöjt som verkligen uppskattades av publiken.

Så var det dags för årets vårtalare att ta till orda.

– Jag kom till Sverige på våren 1992 från mitt forna hemland. När jag och min mamma lämnade Irak var det varm och skönt men när vi steg av planet i Sverige var det snö och kallt inte riktigt vad jag hade föreställt mig.

Alda tycker att Sverige är fantastiskt med sina växlingar i naturen men gillar fortfarande när det är 30 grader varmt.

Medlemmar från tre olika körer hade dagen till ära slagits ihop till en kör. De traditionella vårsångerna framfördes en efter en och många i publiken sjöng med. Som slutnummer sjöng alla unisont Du gamla du fria och med ett fyrfaldigt leve för våren avslutades kvällen.

Över 200 personer hade sökt sig till Gamla Örlenbadet för att få vara med och fira Vårens intåg. Lisbeth Kaminsky Ransbergs församlingsråd hälsade alla hjärtligt välkomna, både medverkande och publik, till denna fina plats i kommunen.

Barnkören från Kroppetorp cirka 30 stycken, under ledning av Maria Lindberg, sjöng flera kända vårmelodier och illustrerade sången med passande rörelser. Mellan sångnumren läste de vårdikter som de själva skrivit ihop. Alma Lindberg framförde ett solonummer på tvärflöjt som verkligen uppskattades av publiken.

Så var det dags för årets vårtalare att ta till orda.

– Jag kom till Sverige på våren 1992 från mitt forna hemland. När jag och min mamma lämnade Irak var det varm och skönt men när vi steg av planet i Sverige var det snö och kallt inte riktigt vad jag hade föreställt mig.

Alda tycker att Sverige är fantastiskt med sina växlingar i naturen men gillar fortfarande när det är 30 grader varmt.

Medlemmar från tre olika körer hade dagen till ära slagits ihop till en kör. De traditionella vårsångerna framfördes en efter en och många i publiken sjöng med. Som slutnummer sjöng alla unisont Du gamla du fria och med ett fyrfaldigt leve för våren avslutades kvällen.

  • Elof Johansson