02 maj 2016 06:00

02 maj 2016 06:00

S-tåget genom Tibro

SOCIALDEMOKRATERNA MARSCHERADE: Värnade svenska modellen

Med drillflickor och musikkår i spetsen tågade 1:a majdemonstrationerna genom Tibro.

I det lite småkyliga vårvädret underhöll Töreboda musikkår och drillflickor på lilla torget. De spelade många kända marschmelodier där drillflickorna med sina rörelser visade prov på både taktkänsla och rytm. Med drillflickorna och musikkåren i spetsen gick sedan trettiotalet demonstranter med sina röda fanor, plakat och uppmaningar i demonstrationståget iväg på en runda i Tibro.

Två talare

Efter marschen genom Tibro kom demonstranterna tillbaks till torget och det var dags för de traditionella talen. Christoffer Johansson från SSU var först ut att förklara sina argument. Förståeligt nog var att han talade mycket av vad ungdomarna förväntar sig av vad politikerna kan göra för dem.

– En av viktigaste sakerna är att vi håller fast vid den svenska modellen även i framtiden, sade Christoffer.

Stolthet

– Det är med glädje och stolthet jag står här idag tillsammans med er på arbetarrörelsens högtidsdag började Rolf Eriksson sitt tal.

– Ett argument som är mycket viktigt är att slå vakt om den generella välfärden som ger alla rätt till likvärdig barnomsorg, skola, vård och omsorg fortsatte han.

Även Rolf betonade att den svenska modellen gäller även i Tibro.

I det lite småkyliga vårvädret underhöll Töreboda musikkår och drillflickor på lilla torget. De spelade många kända marschmelodier där drillflickorna med sina rörelser visade prov på både taktkänsla och rytm. Med drillflickorna och musikkåren i spetsen gick sedan trettiotalet demonstranter med sina röda fanor, plakat och uppmaningar i demonstrationståget iväg på en runda i Tibro.

Två talare

Efter marschen genom Tibro kom demonstranterna tillbaks till torget och det var dags för de traditionella talen. Christoffer Johansson från SSU var först ut att förklara sina argument. Förståeligt nog var att han talade mycket av vad ungdomarna förväntar sig av vad politikerna kan göra för dem.

– En av viktigaste sakerna är att vi håller fast vid den svenska modellen även i framtiden, sade Christoffer.

Stolthet

– Det är med glädje och stolthet jag står här idag tillsammans med er på arbetarrörelsens högtidsdag började Rolf Eriksson sitt tal.

– Ett argument som är mycket viktigt är att slå vakt om den generella välfärden som ger alla rätt till likvärdig barnomsorg, skola, vård och omsorg fortsatte han.

Även Rolf betonade att den svenska modellen gäller även i Tibro.

  • Elof Johansson