03 maj 2016 19:23

03 maj 2016 19:23

Expert: "Död valp är inte varg"

GÄRE

En död rovdjursunge skapade oro i Gäreområdet i söndags. Detta eftersom valpen uppvisade en del likheter med varg.

Länsstyrelsens rovdjursspårare Gillis Persson, Gullspång, konstaterade under måndagen att det rörde sig om räv. Den som hittade valpen i sin rabatt säger till SLA att ungen hade ett stort och tungt huvud och att de rävungar man sett i området inte är så kraftiga. Dock var det ett lugnande besked eftersom det finns husdjur i området.

Länsstyrelsens rovdjursspårare Gillis Persson, Gullspång, konstaterade under måndagen att det rörde sig om räv. Den som hittade valpen i sin rabatt säger till SLA att ungen hade ett stort och tungt huvud och att de rävungar man sett i området inte är så kraftiga. Dock var det ett lugnande besked eftersom det finns husdjur i området.