08 maj 2016 21:24

08 maj 2016 21:24

Poppis med loppis

TIBRO: Loppis fyllde Tibros gator

Under Kristi himmelsfärdsdagen anordnades Tibro kvartersloppis med säljare runt om i hela Tibro. Ett arrangemang som inte bara ger gamla saker ett nytt hem utan även får grannar att umgås.

Cruising i all ära. Under Kristi himmelfärds dagen blev Tibros gator inte bara fyllda av amerikanbilar. På förmiddagen fram till klockan tre fanns även ett överflöd av loppisar runt om i staden.

Solen sken och vädret var varmt vilket gjorde att många valde att njuta av sin lediga dag i vårvärmen.

På gatorna fanns rosa snitslar utplacerade som alla loppisintresserade kunde följa för att komma till de olika loppisarna. Möbler, tavlor, porslin, kläder, elektronik och andra småsaker var endast ett litet urval bland alla bord som fanns uppställda.

200 säljare

Kristi himmelsfärdsdagen har blivit ett fast datum för Kvartersloppisen i Tibro men det hålls också en gång på hösten varje år. Det hölls första gången för tre år sen och är en grupp likasinnade som genom sociala medier samlats och ställer ut ett bord på sin egen tomt. Många väljer också att gå ihop med sina grannar vilket gjorde att antalet säljare för året hamnade på runt 200.

Det var Hanna Maria Verdonck Philström som fick idén då hon och en granne började köpa och sälja begagnade varor av varandra via internet.

Hanna Maria inspirerades sedan av ett arrangemang i Holland då vem som helst får ställa upp ett bord och sälja sina äldre prylar. Att ens gamla saker ska få ett nytt hem tycker hon är viktigt men det är inte bara det som dagen går ut på.

– Det är inte bara miljötänket det är gemenskapen som är viktig, säger Hanna Maria.

Cruising i all ära. Under Kristi himmelfärds dagen blev Tibros gator inte bara fyllda av amerikanbilar. På förmiddagen fram till klockan tre fanns även ett överflöd av loppisar runt om i staden.

Solen sken och vädret var varmt vilket gjorde att många valde att njuta av sin lediga dag i vårvärmen.

På gatorna fanns rosa snitslar utplacerade som alla loppisintresserade kunde följa för att komma till de olika loppisarna. Möbler, tavlor, porslin, kläder, elektronik och andra småsaker var endast ett litet urval bland alla bord som fanns uppställda.

200 säljare

Kristi himmelsfärdsdagen har blivit ett fast datum för Kvartersloppisen i Tibro men det hålls också en gång på hösten varje år. Det hölls första gången för tre år sen och är en grupp likasinnade som genom sociala medier samlats och ställer ut ett bord på sin egen tomt. Många väljer också att gå ihop med sina grannar vilket gjorde att antalet säljare för året hamnade på runt 200.

Det var Hanna Maria Verdonck Philström som fick idén då hon och en granne började köpa och sälja begagnade varor av varandra via internet.

Hanna Maria inspirerades sedan av ett arrangemang i Holland då vem som helst får ställa upp ett bord och sälja sina äldre prylar. Att ens gamla saker ska få ett nytt hem tycker hon är viktigt men det är inte bara det som dagen går ut på.

– Det är inte bara miljötänket det är gemenskapen som är viktig, säger Hanna Maria.

  • Tobias Larsson Franzén