16 maj 2016 06:00

16 maj 2016 06:00

Mini-Zoo har öppnat

TIBRO: Premiärhelg

Mini-Zoo har öppnat för säsongen. Det finns cirka 200 djur och under premiärhelgen kom 100-talet besökare.

Säsongen har startat på Mini-Zoo i tibro. Djuren är på plats i sina hagar och väntar på besökarna. Under premiärhelgen kom 100- talet besökare, trots det lite dåliga vädret. Mini-Zoo är en liten djurpark och är belägen vid Folkets Park.

Cirka 200 djur

På Mini-Zoo finns det cirka 200 djur. Får, getter, kaniner, marsvin, minigrisar, hönor och andra fåglar. Djuren gillar när besökarna kommer in och de blir klappade men det är bra att fråga personalen först. Det är ett mycket bra sätt för barn att få bekanta sig med djur över huvud taget. I dagens samhälle kommer inte alla i kontakt med djur på ett naturligt sätt så det lär många att respektera djuren.

Skolorna använder Mini-Zoo som en skolsal i utbildningssyfte att där ta del av djurens beteende och att komma ut i naturen. Många söker sig till Mini-Zoo för att det är rogivande, att få umgås med djuren, träffa bekanta fika eller grilla på de iordningställda grillplatserna. Det går att köpa både glass och fika i cafét på platsen.

Under sommarsäsongen har djurparken över 17 000 besökare. Förskolor, skolklasser, pensionärer och barnfamiljer tillbringar många timmar här. Många av besökarna kommer från grannkommunerna speciellt skolbarn eftersom det inte finns något liknande på så många platser.

En tradition

För många har det blivit en tradition att besöka Mini Zoo minst en gång om året.

– Det är så bra med Mini-Zoo för när barnbarnen kommer på besök, är det första de frågar om. När ska vi gå och klappa djuren? sade en stolt mormor där de satt på huk inne hos getterna.

Mini-zoo har öppet varje dag under sommaren ända fram till september vardag som helgdag.

Säsongen har startat på Mini-Zoo i tibro. Djuren är på plats i sina hagar och väntar på besökarna. Under premiärhelgen kom 100- talet besökare, trots det lite dåliga vädret. Mini-Zoo är en liten djurpark och är belägen vid Folkets Park.

Cirka 200 djur

På Mini-Zoo finns det cirka 200 djur. Får, getter, kaniner, marsvin, minigrisar, hönor och andra fåglar. Djuren gillar när besökarna kommer in och de blir klappade men det är bra att fråga personalen först. Det är ett mycket bra sätt för barn att få bekanta sig med djur över huvud taget. I dagens samhälle kommer inte alla i kontakt med djur på ett naturligt sätt så det lär många att respektera djuren.

Skolorna använder Mini-Zoo som en skolsal i utbildningssyfte att där ta del av djurens beteende och att komma ut i naturen. Många söker sig till Mini-Zoo för att det är rogivande, att få umgås med djuren, träffa bekanta fika eller grilla på de iordningställda grillplatserna. Det går att köpa både glass och fika i cafét på platsen.

Under sommarsäsongen har djurparken över 17 000 besökare. Förskolor, skolklasser, pensionärer och barnfamiljer tillbringar många timmar här. Många av besökarna kommer från grannkommunerna speciellt skolbarn eftersom det inte finns något liknande på så många platser.

En tradition

För många har det blivit en tradition att besöka Mini Zoo minst en gång om året.

– Det är så bra med Mini-Zoo för när barnbarnen kommer på besök, är det första de frågar om. När ska vi gå och klappa djuren? sade en stolt mormor där de satt på huk inne hos getterna.

Mini-zoo har öppet varje dag under sommaren ända fram till september vardag som helgdag.

  • Elof Johansson