16 maj 2016 06:00

16 maj 2016 06:00

Präst tog åktur med häst

RANSBERG: Kyrkan hade vårfest

Vid kyrkans vårfest och familjemässa i Ransberg med anledning av pingsten deltog många aktörer.

Vårfesten började med familjegudstjänst som hade pingsten som röd tråd. Komministrarna Anna Berggren och Ingrid Linderoth turades om förklara pingstens innebörd speciellt för barnen som var i kyrkan. Kyrkans barnkör framförde flera sånger ackompanjerade av piano, gitarr och bongotrummor.

Carola Wallin som varit barnledare i 20 år avtackades samtidigt av församlingen och Tibro pastorat med blommor.

– Det blir ett stort tomrum efter dig när du nu slutar och vi inte får känna din närvaro och inte få dina varma kramar sades det från församlingsledare.

Kyrkobesökarna drog sig sedan till församlingshemmet där diverse attraktioner väntade. Det var blåsigt och kallt men alla barn passade på att få åka en tur med hästen Ture. Hoppborgen var ett annat ställe för barnen där de verkligen höll sig varma. Chokladhjul, varmkorv, fiskdamm gick det att roa sig med. Fika fanns inne i församlingshemmet för de som ville ha lite värmande kaffe.

Vårfesten började med familjegudstjänst som hade pingsten som röd tråd. Komministrarna Anna Berggren och Ingrid Linderoth turades om förklara pingstens innebörd speciellt för barnen som var i kyrkan. Kyrkans barnkör framförde flera sånger ackompanjerade av piano, gitarr och bongotrummor.

Carola Wallin som varit barnledare i 20 år avtackades samtidigt av församlingen och Tibro pastorat med blommor.

– Det blir ett stort tomrum efter dig när du nu slutar och vi inte får känna din närvaro och inte få dina varma kramar sades det från församlingsledare.

Kyrkobesökarna drog sig sedan till församlingshemmet där diverse attraktioner väntade. Det var blåsigt och kallt men alla barn passade på att få åka en tur med hästen Ture. Hoppborgen var ett annat ställe för barnen där de verkligen höll sig varma. Chokladhjul, varmkorv, fiskdamm gick det att roa sig med. Fika fanns inne i församlingshemmet för de som ville ha lite värmande kaffe.

  • Elof Johansson