17 maj 2016 08:11

17 maj 2016 08:12

Mio förlikas om elefantbild

Världsberömd fotograf hävdar upphovsrättsintrång

Tvisten om en elefanttavla från Mio har nått en uppgörelse och kommer inte att nå rätten, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Möbelföretaget Mio med säte i Tibro stämdes tidigare vid Skaraborgs tingsrätt för upphovsrättsintrång. Det handlade om ett monumentalt fotografi på en ståtlig elefant, en bild som inte längre går att köpa i butik men som finns i Mios höst katalog 2015 och på webben.

Det var den världsberömde fotografen Nick Brandt som stämt möbelföretaget efter att ha upptäckt stora likheter mellan sin egen bild på en elefant fotograferad i Kenya och en canvastavla som har sålts i Mio:s butiker.

Fotografen krävde 300 000 kronor i ersättning från möbeljätten,

Men nu har parterna alltså nått en uppgörelse, vars detaljer är hemliga.

– Jag kan inte säga mer än att parterna har kommit överens, säger möbeljätten Mios advokat Per Josefsson till SVT.

Möbelföretaget Mio med säte i Tibro stämdes tidigare vid Skaraborgs tingsrätt för upphovsrättsintrång. Det handlade om ett monumentalt fotografi på en ståtlig elefant, en bild som inte längre går att köpa i butik men som finns i Mios höst katalog 2015 och på webben.

Det var den världsberömde fotografen Nick Brandt som stämt möbelföretaget efter att ha upptäckt stora likheter mellan sin egen bild på en elefant fotograferad i Kenya och en canvastavla som har sålts i Mio:s butiker.

Fotografen krävde 300 000 kronor i ersättning från möbeljätten,

Men nu har parterna alltså nått en uppgörelse, vars detaljer är hemliga.

– Jag kan inte säga mer än att parterna har kommit överens, säger möbeljätten Mios advokat Per Josefsson till SVT.