22 maj 2016 18:00

22 maj 2016 18:00

Ankspringet för barn populärt

LIONS CLUB

Tio förskolor var anmälda till årets ankspring och barnen var ivriga att komma iväg.

När de 165 barnen hade fått sina nummerlappar och satt på sig dessa så kom tävlingsinstinkten fram hos många. När de flesta kommit till start vid startlinjen och väntade på signalen så blev det som tidigare år tjuvstart. Alla kom iväg på ett eller annat sätt och avverkade den 200 meter långa banan i olika tempon. När de kom i mål dekorerades alla som deltagit med en guldmedalj, som de stolt visade upp för sina anförvanter. En glass att läska sig med fick också alla deltagare efter målgången. Många barn hade följeslagare med sig som servade med vatten eller saft under loppets gång. En del barn tröttnade efter ett tag och ville bli burna i stället vilket också räknas.

Resultaten räknas ut på så vis att man dividerar antalet deltagande barn med hur många de är i skolan och får då fram en procentsats. Förskolan som segrade i ankspringet var Myror och Möss. De kom upp i 70 procent och fick som segrande klass 3 300 kr i första pris. Priser delades ut till ytterligare klasser i fallande skala.

– Nu har vi fått pengar som kommer väl till pass när vi ordnar olika aktiviteter i förskolan sade en av lärarna.

När de 165 barnen hade fått sina nummerlappar och satt på sig dessa så kom tävlingsinstinkten fram hos många. När de flesta kommit till start vid startlinjen och väntade på signalen så blev det som tidigare år tjuvstart. Alla kom iväg på ett eller annat sätt och avverkade den 200 meter långa banan i olika tempon. När de kom i mål dekorerades alla som deltagit med en guldmedalj, som de stolt visade upp för sina anförvanter. En glass att läska sig med fick också alla deltagare efter målgången. Många barn hade följeslagare med sig som servade med vatten eller saft under loppets gång. En del barn tröttnade efter ett tag och ville bli burna i stället vilket också räknas.

Resultaten räknas ut på så vis att man dividerar antalet deltagande barn med hur många de är i skolan och får då fram en procentsats. Förskolan som segrade i ankspringet var Myror och Möss. De kom upp i 70 procent och fick som segrande klass 3 300 kr i första pris. Priser delades ut till ytterligare klasser i fallande skala.

– Nu har vi fått pengar som kommer väl till pass när vi ordnar olika aktiviteter i förskolan sade en av lärarna.

  • Elof Johansson