30 maj 2016 06:00

30 maj 2016 06:00

Fotbollsfest i fagra omgivningar

FAGERSANNA: 600 barn deltog i klassfotbollen

I lördags var det dags för det årliga arrangemanget Klassfotboll och matcherna spelades på Fagervi idrottsplats mitt i våren med skogen runtomkring.

Antalet barn var 600 i 52 lag. Därtill kom lagledare och domare. Funktionärer behövdes det till parkering och olika matutspisningar. Hamburgare fanns och glass, men varmkorven med bröd, senap och ketchup var nog populärast. Pensionärer, ungdomar och föräldrar hjälpte till på alla kanter. Sjuttio personer behövdes.

De sex sponsorerna hade sina planer märkta och tält för skugga. De flesta stolar stod dock mestadels tomma. Mammor, pappor, syskon, far- och morföräldrar stod längs planerna och hejade på sina telningar. Engagemanget var stort!

Engagerade

Barnen själva spelade fotboll med smittande entusiasm. Lagen var blandade med flickor och pojkar i samma lag. Det är en av tankarna kring klassfotbollen, att sudda ut gränserna och förstärka gemenskapen. Alla som vill får vara med.

Fagersanna IF organiserade det hela ihop med Mölltorp/Breviks AIF. Martin Johansson, Fagersanna IF, berättade att enligt Västergötlands fotbollsförbund är det inga slutspel förrän man fyller tolv år. Det är klart att det är roligt att vinna, men det är inte det viktigaste. Det viktigaste är gemenskapen och att man har kul ihop.

Fagersanna IF var för övrigt nominerad som Årets förening vid 2016 års Idrottsfestival i Tibro. En del av motiveringen lyder: En liten förening som anordnar många lyckade arrangemang.

– Ja, vi ordnar fyra stora arrangemang om året, sa Martin Johansson, inte utan stolthet. På lördagen var det 600 barn, 100 ledare och runt 2500 åskådare, plus funktionärer och det föll inget regn som året innan.

Antalet barn var 600 i 52 lag. Därtill kom lagledare och domare. Funktionärer behövdes det till parkering och olika matutspisningar. Hamburgare fanns och glass, men varmkorven med bröd, senap och ketchup var nog populärast. Pensionärer, ungdomar och föräldrar hjälpte till på alla kanter. Sjuttio personer behövdes.

De sex sponsorerna hade sina planer märkta och tält för skugga. De flesta stolar stod dock mestadels tomma. Mammor, pappor, syskon, far- och morföräldrar stod längs planerna och hejade på sina telningar. Engagemanget var stort!

Engagerade

Barnen själva spelade fotboll med smittande entusiasm. Lagen var blandade med flickor och pojkar i samma lag. Det är en av tankarna kring klassfotbollen, att sudda ut gränserna och förstärka gemenskapen. Alla som vill får vara med.

Fagersanna IF organiserade det hela ihop med Mölltorp/Breviks AIF. Martin Johansson, Fagersanna IF, berättade att enligt Västergötlands fotbollsförbund är det inga slutspel förrän man fyller tolv år. Det är klart att det är roligt att vinna, men det är inte det viktigaste. Det viktigaste är gemenskapen och att man har kul ihop.

Fagersanna IF var för övrigt nominerad som Årets förening vid 2016 års Idrottsfestival i Tibro. En del av motiveringen lyder: En liten förening som anordnar många lyckade arrangemang.

– Ja, vi ordnar fyra stora arrangemang om året, sa Martin Johansson, inte utan stolthet. På lördagen var det 600 barn, 100 ledare och runt 2500 åskådare, plus funktionärer och det föll inget regn som året innan.

  • Erika Fredholm