30 maj 2016 06:00

30 maj 2016 06:00

Rolf Johansson är DX-mästare för tredje året i rad

TIBRO

Rolf Johansson vann Tibromästerskapet i DX-ing 2015 och tog därmed sin tredje och sista inteckning i vandringspriset.

Den här gången fick han 36 poäng och var tolv poäng före andraplatsen som delas mellan Christer Carnegren och Börje Sahlén vilka kom upp i 24 poäng. Anders Brissman placerade sig som fyra på tre poäng. Tibromästerskapet går ut på att lyssna på och rapportera så många radiostationer som möjligt under året. De som verifierar rapporterna inom en viss tid ger poäng. Bland de inkomna svaren till deltagarna märktes i den här omgången ett flertal piratstationer, främst från Holland.

Den här gången fick han 36 poäng och var tolv poäng före andraplatsen som delas mellan Christer Carnegren och Börje Sahlén vilka kom upp i 24 poäng. Anders Brissman placerade sig som fyra på tre poäng. Tibromästerskapet går ut på att lyssna på och rapportera så många radiostationer som möjligt under året. De som verifierar rapporterna inom en viss tid ger poäng. Bland de inkomna svaren till deltagarna märktes i den här omgången ett flertal piratstationer, främst från Holland.