01 jun 2016 06:00

01 jun 2016 06:00

Unga talanger bjöd på musik

KYRKEFALLA: Musikgudstjänst med gymnasieelever

Gymnasieelever från Tibro musikskola visade prov på sina fina musikaliska förmågor i Kyrkefalla kyrka.

Under ledning av Francesco Stagno och Maruriciot de Carvalho framfördes ett varierat musikprogram. De båda hade gjort arrangemangen till musikstyckena.

Ett medley inledde med Mountains of Thunder, ett lugnt stycke som övergick i Garden of Life där tempot ökade för att avslutas med Pig and Whistle i högt tempo. Det ena kända stycket efter de andra avlöste sedan varandra.

When we were young framfördes med inlevelse av Axel Mård och Verjin Ayvazian sjöng två armeniska folkmelodier, den första en berättelsen om det stora folkmordet under 1800 talet. Nästa melodi berörde Armeniens självständighet.

Yifan Wang bjöd på ett pianosolo, Butterfly Lovers, som hon fick varma applåder för. Anna Colling på gitarr var också mycket duktig i sitt soloframförande av Äktenskapet liksom de tre violinisterna som finstämt lyfte musiken.

Kerstin Pilblad höll en kort andakt och därefter avslutade gruppen sitt framträdande genom att med inlevelse spela stycket Spain och efter rikliga applåder bjöds ett extranummer.

Under ledning av Francesco Stagno och Maruriciot de Carvalho framfördes ett varierat musikprogram. De båda hade gjort arrangemangen till musikstyckena.

Ett medley inledde med Mountains of Thunder, ett lugnt stycke som övergick i Garden of Life där tempot ökade för att avslutas med Pig and Whistle i högt tempo. Det ena kända stycket efter de andra avlöste sedan varandra.

When we were young framfördes med inlevelse av Axel Mård och Verjin Ayvazian sjöng två armeniska folkmelodier, den första en berättelsen om det stora folkmordet under 1800 talet. Nästa melodi berörde Armeniens självständighet.

Yifan Wang bjöd på ett pianosolo, Butterfly Lovers, som hon fick varma applåder för. Anna Colling på gitarr var också mycket duktig i sitt soloframförande av Äktenskapet liksom de tre violinisterna som finstämt lyfte musiken.

Kerstin Pilblad höll en kort andakt och därefter avslutade gruppen sitt framträdande genom att med inlevelse spela stycket Spain och efter rikliga applåder bjöds ett extranummer.

  • Elof Johansson