06 jun 2016 20:51

06 jun 2016 20:51

Nationaldagsfirande i Balteryd

FIRANDE

Med fanor, spelmän och folkdräkts klädda personer som tågade in på gårdsplanen i Balteryd inleddes nationaldagsfirandet i det fina vädret.

Håkan Larsson hälsade alla välkomna till årets nationaldagsfirande. Kyrkokören under av ledning Jenny de Carvalho inledde firandet med flera finstämda melodier. Folkdansarna visade några danser från olika delar av Sverige. Missionskyrkan och pingstkyrkans blåsorkestrar bjöd på flera välkända melodier.

Högtidstalare

Dagens högtidstalare var Annica Eklund. Huvudtemat var hur viktigt det är att ha något som man kan kalla sitt hem och hoppades att alla nyanlända ska få chansen till ett hem här och att kalla Sverige för sitt hemland. Som avslutning på talet utbringades ett fyrfaldigt leve.

Utdelning av fana

Seden att dela ut en fana till en förening kunde göras även i år. Denna gång var det Tibro AIK Friidrott som fick den. Roger Magnusson från föreningen tog emot fanan från Laila Neck. Samtidigt hälsade hon alla nysvenskar välkomna till Sverige och Tibro. Alla nysvenskar fick sedan en Tibroklubba för att bli välkomnade.

Håkan Larsson hälsade alla välkomna till årets nationaldagsfirande. Kyrkokören under av ledning Jenny de Carvalho inledde firandet med flera finstämda melodier. Folkdansarna visade några danser från olika delar av Sverige. Missionskyrkan och pingstkyrkans blåsorkestrar bjöd på flera välkända melodier.

Högtidstalare

Dagens högtidstalare var Annica Eklund. Huvudtemat var hur viktigt det är att ha något som man kan kalla sitt hem och hoppades att alla nyanlända ska få chansen till ett hem här och att kalla Sverige för sitt hemland. Som avslutning på talet utbringades ett fyrfaldigt leve.

Utdelning av fana

Seden att dela ut en fana till en förening kunde göras även i år. Denna gång var det Tibro AIK Friidrott som fick den. Roger Magnusson från föreningen tog emot fanan från Laila Neck. Samtidigt hälsade hon alla nysvenskar välkomna till Sverige och Tibro. Alla nysvenskar fick sedan en Tibroklubba för att bli välkomnade.

  • Elof Johansson