08 jun 2016 13:54

08 jun 2016 13:54

Anhållen har släppts

TIBRO: Villabranden i helgen

Det finns misstankar om att villabranden utanför Tibro i helgen var anlagd och en person har varit anhållen.
– Personen, som är förhörd, har alibi och släpptes på onsdagen, säger kriminalkommissarie Lars Johansson.

Det var tidigt i söndags som räddningstjänsten larmades om en villabrand utanför Tibro. Det blev ett snabbt brandförlopp och när räddningstjänsten kom till platsen var villan redan övertänd. Ingen person kom till skada, men det fanns misstankar om att den var anlagd och en anmälan om mordbrand upprättades.

– Vi vet var branden har börjat, men inte hur, den tekniska undersökningen är inte klar. Kriminalteknikerna är på brandplatsen under onsdagen, säger Lars Johansson, vid polisens enhet för grova brott.

En person anhölls i dagarna i ärendet.

– Det framkom uppgifter som ledde till det. Personen har förhörts men hade alibi och har försatts på fri fot.

Nu väntar fler utredningsåtgärder, det kan bli aktuellt med fler förhör.

Det var tidigt i söndags som räddningstjänsten larmades om en villabrand utanför Tibro. Det blev ett snabbt brandförlopp och när räddningstjänsten kom till platsen var villan redan övertänd. Ingen person kom till skada, men det fanns misstankar om att den var anlagd och en anmälan om mordbrand upprättades.

– Vi vet var branden har börjat, men inte hur, den tekniska undersökningen är inte klar. Kriminalteknikerna är på brandplatsen under onsdagen, säger Lars Johansson, vid polisens enhet för grova brott.

En person anhölls i dagarna i ärendet.

– Det framkom uppgifter som ledde till det. Personen har förhörts men hade alibi och har försatts på fri fot.

Nu väntar fler utredningsåtgärder, det kan bli aktuellt med fler förhör.