17 jun 2016 16:56

17 jun 2016 16:56

Moa fick kulturstipendium

KULTUR

Under fredagen fick Tibro för andra året i rad en kulturstipendiat. Hon fick sitt kulturpris i samband med kulturnämnden i Västra Götalandsregionens sammanträde i Uddevalla i fredags.

Det handlar om Moa Andersson ”som i sina skulpturer utmanar vår bild av den kvinnliga kroppen, brottas med frågeställningar kring ideal och gör det med humor, distans och värme” säger man i motiveringen.

Stipendiet är på 30 000 kronor. Tio kulturstipendiater, en Skaraborgsstipendiat samt femton arbetsstipendiater belönades med totalt 1 830 000 kronor.

Precis som traditionen bjuder delade Västra Götalandsregionens kulturnämnd ut kultur- och arbetsstipendier under sitt sista sammanträde innan sommaren. Totalt tilldelades 26 stipendiater utav drygt 500 sökande.

Det handlar om Moa Andersson ”som i sina skulpturer utmanar vår bild av den kvinnliga kroppen, brottas med frågeställningar kring ideal och gör det med humor, distans och värme” säger man i motiveringen.

Stipendiet är på 30 000 kronor. Tio kulturstipendiater, en Skaraborgsstipendiat samt femton arbetsstipendiater belönades med totalt 1 830 000 kronor.

Precis som traditionen bjuder delade Västra Götalandsregionens kulturnämnd ut kultur- och arbetsstipendier under sitt sista sammanträde innan sommaren. Totalt tilldelades 26 stipendiater utav drygt 500 sökande.