20 jun 2016 06:00

20 jun 2016 06:52

Våffeldoft i Brännhult

SMASKIGT: Våfflor i mängder

Den traditionella våffeldagen firades som vanligt i Brännhult söndagen före midsommar i det sköna sommarvädret.

Våffellukten spred sig med en gång till parkeringen när man kom till Brännhult och gick ur bilen. Att det är populärt med elvakaffe med våfflor var inte att ta fel för 50-talet personer passade på att komma till den fina platsen och avnjuta förmiddagsfikat. Det serverades våfflor ända till klockan 16 så dagen blev som vanligt en succé.

Damerna som bakade och serverade våfflorna hade det snärjigt ibland för att hinna med. Brännhults hembygdsgård är ett mycket välskött område enbart med insatser av ideella krafter och är en verklig oas för besökare att komma till och få prata och umgås med varandra.

På midsommardagen är det friluftsgudstjänst på samma ställe med kaffeservering och hembakat bröd.

Minispelmansstämma

Som en extra attraktion denna dag så kom det en del spelmän. Det var Micael Pettersson som ville uppmärksamma 150-årsminnet av spelmannen Herman Hallström även kallad Gyllen som var från trakten.

Området runt Örlen har fostrat många uppmärksammade spelmän under tidens gång och det har Micael Pettersson dokumenterat i ord, bild och med musik. Repertoaren som spelades denna dag var mestadels låtar som Gyllen stod bakom, men även någon låt från Mölltorp och gånglåt från Töreboda smög sig in på begäran.

Våffellukten spred sig med en gång till parkeringen när man kom till Brännhult och gick ur bilen. Att det är populärt med elvakaffe med våfflor var inte att ta fel för 50-talet personer passade på att komma till den fina platsen och avnjuta förmiddagsfikat. Det serverades våfflor ända till klockan 16 så dagen blev som vanligt en succé.

Damerna som bakade och serverade våfflorna hade det snärjigt ibland för att hinna med. Brännhults hembygdsgård är ett mycket välskött område enbart med insatser av ideella krafter och är en verklig oas för besökare att komma till och få prata och umgås med varandra.

På midsommardagen är det friluftsgudstjänst på samma ställe med kaffeservering och hembakat bröd.

Minispelmansstämma

Som en extra attraktion denna dag så kom det en del spelmän. Det var Micael Pettersson som ville uppmärksamma 150-årsminnet av spelmannen Herman Hallström även kallad Gyllen som var från trakten.

Området runt Örlen har fostrat många uppmärksammade spelmän under tidens gång och det har Micael Pettersson dokumenterat i ord, bild och med musik. Repertoaren som spelades denna dag var mestadels låtar som Gyllen stod bakom, men även någon låt från Mölltorp och gånglåt från Töreboda smög sig in på begäran.

  • Elof Johansson