22 jun 2016 06:00

22 jun 2016 06:00

Kom och förgyll ditt liv!

FRIVILLIGARBETARNA: Alla har sitt och barn och barnbarn bor i andra städer...

Gemenskap. Frivilligarbetarna vid Allégårdens Träffpunkt är ett härligt gäng som har mycket skoj tillsammans. Nu vill de bjuda in ännu fler att vara med i gemenskapen.

Träffpunkten är en samlingsplats för alla Tibrobor, man behöver alltså inte bo på ett äldreboende. Alla är välkomna.

På helger och storhelger behövs Träffpunkten mer än någonsin och Sandra Eggen, enhetschef och samordnare för Tibros 30-tal frivilligarbetare, hoppas att ännu fler vill vara med och förgylla tillvaron för både sig själva och andra.

– Vi har fått en del avgångar och behöver bli fler så den som vill får gärna höra av sig hit.

– Tillsammans skapar vi ett jättebra team. Det handlar bara om en gång var tredje månad och den tiden tror jag de flesta av oss kan avvara.

Har man anmält sig som frivlligarbetare men inte kan just när teamet råkar ringa är det helt okej att tacka nej:

– Vi ställer absolut inga krav på närvaro. Det enda krav vi har är den personliga lämpligheten och att man vill förgylla andras och sitt eget liv.

På vardagar är Äldrecentrum öppet mellan klockan halvtio och sexton och på lördagar och söndagar mellan fjorton och sexton. Vissa dagar har andra öppettider och det anges i programbladet. Nu stundar midsommar och under onsdagen kläs midsommarstången. På torsdag är det midsommarfest hela dagen lång med sillunch på Äldrecentrum och dans kring stången och på midsommarafton, midsommardagen och söndag välkomnas alla till eftermiddagskaffe.

Under onsdagkvällar i juli arrangerar också Seniorerna, Vuxenskolan och Tibro kommun ”Gemenskap i sommarkvällen”. För ett inträde på 30 kronor får man musik och sång i Allégårdsparken med start den 6 juli.

Träffpunkten är en samlingsplats för alla Tibrobor, man behöver alltså inte bo på ett äldreboende. Alla är välkomna.

På helger och storhelger behövs Träffpunkten mer än någonsin och Sandra Eggen, enhetschef och samordnare för Tibros 30-tal frivilligarbetare, hoppas att ännu fler vill vara med och förgylla tillvaron för både sig själva och andra.

– Vi har fått en del avgångar och behöver bli fler så den som vill får gärna höra av sig hit.

– Tillsammans skapar vi ett jättebra team. Det handlar bara om en gång var tredje månad och den tiden tror jag de flesta av oss kan avvara.

Har man anmält sig som frivlligarbetare men inte kan just när teamet råkar ringa är det helt okej att tacka nej:

– Vi ställer absolut inga krav på närvaro. Det enda krav vi har är den personliga lämpligheten och att man vill förgylla andras och sitt eget liv.

På vardagar är Äldrecentrum öppet mellan klockan halvtio och sexton och på lördagar och söndagar mellan fjorton och sexton. Vissa dagar har andra öppettider och det anges i programbladet. Nu stundar midsommar och under onsdagen kläs midsommarstången. På torsdag är det midsommarfest hela dagen lång med sillunch på Äldrecentrum och dans kring stången och på midsommarafton, midsommardagen och söndag välkomnas alla till eftermiddagskaffe.

Under onsdagkvällar i juli arrangerar också Seniorerna, Vuxenskolan och Tibro kommun ”Gemenskap i sommarkvällen”. För ett inträde på 30 kronor får man musik och sång i Allégårdsparken med start den 6 juli.