26 jun 2016 06:00

26 jun 2016 16:43

Barnen reste stången

FAGERSANNA: Njöt i solskenet

Midsommarfirandet i Fagersanna lockade många besökare. Det blev en kväll med många aktiviteter för besökarna under det traditionella firandet.

Klockan sexton samlades mer och mer folk på fotbollsplanen bredvid lekplatsen i centrala Fagersanna. Många bar midsommarkransar som huvudbonader med alla slags blommor i.

Bästa sida

Den arrangerande föreningen Fagersanna IF hade dagen innan ställt upp tälten, bänkar var strategiskt utplacerade så publiken hade en bra blick ut över området, på en slänt satt folket och njöt i solskenet i väntan på att midsommarstången skulle dyka upp. Vädret visade upp sin bästa sida väl till pass under midsommaraftonen.

Hjälptes åt

Efter att ett traktorsläp med besökare från Skeastan anlänt var det sedan dags för resningen av midsommarstången. Från en närliggande gata kom ett 20-tal barn bärandes av den långa blomsmyckade kreationen. Tillsammans hjälpte de till att resa den på plats för att sedan kunna dra igång dansen.

Barn som vuxna höll varandra i handen och vandrade runt stången samtidigt som de sjöng Små grodorna, Räven raskar över gräset och Vi äro musikanter.

Det fanns även lotterier, fiskedamm, och andra lekar under hela kvällen som avslutades med allsång.

Klockan sexton samlades mer och mer folk på fotbollsplanen bredvid lekplatsen i centrala Fagersanna. Många bar midsommarkransar som huvudbonader med alla slags blommor i.

Bästa sida

Den arrangerande föreningen Fagersanna IF hade dagen innan ställt upp tälten, bänkar var strategiskt utplacerade så publiken hade en bra blick ut över området, på en slänt satt folket och njöt i solskenet i väntan på att midsommarstången skulle dyka upp. Vädret visade upp sin bästa sida väl till pass under midsommaraftonen.

Hjälptes åt

Efter att ett traktorsläp med besökare från Skeastan anlänt var det sedan dags för resningen av midsommarstången. Från en närliggande gata kom ett 20-tal barn bärandes av den långa blomsmyckade kreationen. Tillsammans hjälpte de till att resa den på plats för att sedan kunna dra igång dansen.

Barn som vuxna höll varandra i handen och vandrade runt stången samtidigt som de sjöng Små grodorna, Räven raskar över gräset och Vi äro musikanter.

Det fanns även lotterier, fiskedamm, och andra lekar under hela kvällen som avslutades med allsång.

  • Tobias Larsson Franzén