01 jul 2016 14:00

01 jul 2016 14:00

Kristina ny kommunchef

KOMMUNEN: Rekryteringen är klar till semestern

Kristina Lundgren, 57 år, från Lidköping tillträder kommunchefsjobbet i Tibro den 1 september. Hon efterträder Mona-Lena Beckman och närmast den tillförordnade kommunchefen Ulf Jansson.
– Jag ser med stort engagemang fram mot mitt nya jobb och är väldigt glad och hedrad över förtroendet.

Kristina Lundgren har en gedigen erfarenhet och kunskap från ledande befattningar inom kommunal verksamhet under 23 år. Hon kommer närmast från en tjänst som samhällsbyggnadschef vid Lidköpings kommun, där hon också är bosatt.

Men att pendla varje dag är inte möjligt fortsätter hon:

– Nej, jag kommer att skaffa mig en övernattningslägenhet i Tibro.

Tibro kommun har sedan i maj skött rekryteringsprocessen i egen regi med hjälp av personalutskottet, ledningsgruppen och fackliga organisationerna. I slutprocessen valdes sex kandidater ut för djupare intervjuer av de totalt 35 sökande till tjänsten.

Mot slutet hade vi tre sökande kvar, två kvinnor och en man, och enades om Kristina vilket alla partner är mycket nöjda med, sammanfattar kommunalrådet Rolf Eriksson (S).

Hennes styrkor

De styrkor som gör att just Kristina Lundgren får kommunchefsposten är bland annat att hon är citat ”bra på att ta ett helhetsperspektiv vilket är särskilt viktigt i en kommun med spridda verksamheter” enligt Tibro kommuns pressmeddelande. Kristina beskrivs som ”uppdragsfokuserad med ett tydligt ledarskap” som gör att hon har förmåga att få alla i organisationen att dra åt samma håll.

Själv ser hon fram mot att få börja sitt nya uppdrag och går in i det nya jobber med en positiv och företagsam inställning:

– Tibro är en stolt kommun med vilja, framåtanda och ambition för sina medborgare.

– Jag känner stor inspiration och ödmjukhet inför att tillsammans med politiker, chefer och medarbetare få bidra till en fortsatt framgångsrik utveckling som gynnar Tibroborna och Tibroföretagen och som också attraherar besökare.

Kristina Lundgren har en gedigen erfarenhet och kunskap från ledande befattningar inom kommunal verksamhet under 23 år. Hon kommer närmast från en tjänst som samhällsbyggnadschef vid Lidköpings kommun, där hon också är bosatt.

Men att pendla varje dag är inte möjligt fortsätter hon:

– Nej, jag kommer att skaffa mig en övernattningslägenhet i Tibro.

Tibro kommun har sedan i maj skött rekryteringsprocessen i egen regi med hjälp av personalutskottet, ledningsgruppen och fackliga organisationerna. I slutprocessen valdes sex kandidater ut för djupare intervjuer av de totalt 35 sökande till tjänsten.

Mot slutet hade vi tre sökande kvar, två kvinnor och en man, och enades om Kristina vilket alla partner är mycket nöjda med, sammanfattar kommunalrådet Rolf Eriksson (S).

Hennes styrkor

De styrkor som gör att just Kristina Lundgren får kommunchefsposten är bland annat att hon är citat ”bra på att ta ett helhetsperspektiv vilket är särskilt viktigt i en kommun med spridda verksamheter” enligt Tibro kommuns pressmeddelande. Kristina beskrivs som ”uppdragsfokuserad med ett tydligt ledarskap” som gör att hon har förmåga att få alla i organisationen att dra åt samma håll.

Själv ser hon fram mot att få börja sitt nya uppdrag och går in i det nya jobber med en positiv och företagsam inställning:

– Tibro är en stolt kommun med vilja, framåtanda och ambition för sina medborgare.

– Jag känner stor inspiration och ödmjukhet inför att tillsammans med politiker, chefer och medarbetare få bidra till en fortsatt framgångsrik utveckling som gynnar Tibroborna och Tibroföretagen och som också attraherar besökare.