03 jul 2016 16:31

03 jul 2016 16:31

Aktiv 100-åring firade

JUBILEUM: Tibro AIK

Tibro AIK fotboll firade 100-årsjubileum i helgen med inbjudna Vi Lirare.

– Vi Lirare är en god kraft inom svensk fotboll och där kärnan i verksamheten är våra ambassadörer. Exallsvenska spelare och ledare som vill vara med och utveckla svensk fotboll. Genom mentorskap, föreläsningar och deltagande i olika event vill vi påverka och bidra till att förbättra bland annat relationer mellan olika människor på och utanför planerna sade grundaren av Vi Lirare Bosse Pettersson.

Före detta förbundskapten Tommy Söderberg och programledaren Niclas Holmgren från Viasat deltog under dagens firande tillsammans med exallsvenska spelare.

Aktiviteter

Barn- och ungdomsaktiviteterna inledde dagen med fotboll för olika åldersgrupper. Det var 5 mannalag som spelade korta matcher och coachades av Vi Lirare-spelare och kommenterades av Niclas Holmgren på sitt speciella sätt. Pris till de deltagande lagen delades ut i samband med huvudmatchen. Jonglera med en boll var en annan aktivitet som många av de unga provade på.

Fagersanna IF uppvaktade 100-åringen med blommor och hoppades på ett fortsatt gott samarbete mellan föreningarna. Hörnebo och Hjo uppvaktade också jubilaren. Paneldebatten och matchen mellan TAIK och Vi Lirare finns på annan plats i tidningen. Dagen avslutades på Ruder med mingel och mat för de inbjudna gästerna.

– Vi Lirare är en god kraft inom svensk fotboll och där kärnan i verksamheten är våra ambassadörer. Exallsvenska spelare och ledare som vill vara med och utveckla svensk fotboll. Genom mentorskap, föreläsningar och deltagande i olika event vill vi påverka och bidra till att förbättra bland annat relationer mellan olika människor på och utanför planerna sade grundaren av Vi Lirare Bosse Pettersson.

Före detta förbundskapten Tommy Söderberg och programledaren Niclas Holmgren från Viasat deltog under dagens firande tillsammans med exallsvenska spelare.

Aktiviteter

Barn- och ungdomsaktiviteterna inledde dagen med fotboll för olika åldersgrupper. Det var 5 mannalag som spelade korta matcher och coachades av Vi Lirare-spelare och kommenterades av Niclas Holmgren på sitt speciella sätt. Pris till de deltagande lagen delades ut i samband med huvudmatchen. Jonglera med en boll var en annan aktivitet som många av de unga provade på.

Fagersanna IF uppvaktade 100-åringen med blommor och hoppades på ett fortsatt gott samarbete mellan föreningarna. Hörnebo och Hjo uppvaktade också jubilaren. Paneldebatten och matchen mellan TAIK och Vi Lirare finns på annan plats i tidningen. Dagen avslutades på Ruder med mingel och mat för de inbjudna gästerna.

  • Elof Johansson