09 jul 2016 06:00

09 jul 2016 17:45

Bonnapulling bjöd på folkfest

TIBRO: På Tibro Motorstadion har lördagen ägnats åt traktorpulling

Det blev mycket rök och många vrålande motorer när traktorerna gasade för glatta livet på Tibro Motorstadion.

På en sträcka på 60 meter försökte förarna pressa sina traktorer som släpade på tyngder som vägde över sju ton som mest. I fyra olika viktklasser tävlade traktorerna om vem som kunde köra längst på banan.

Förutom traktorer så tävlades det också med ombyggda gräsklippare som man började med förra året.

Tävlingen som går under namnet Bonnapulling, arrangeras av bland annat The Bonngäng from Tibro som består av ett antal traktorintresserade grabbar som tidigare i år också var med i SVT:s dokumentär ”Kärlek, bönder och trimmade traktorer”.

Andra arrangörer av tävlingen är Tibro Motorklubb, Tibrobygdens LRF och Tibro Motorhistoriska Förening.

På en sträcka på 60 meter försökte förarna pressa sina traktorer som släpade på tyngder som vägde över sju ton som mest. I fyra olika viktklasser tävlade traktorerna om vem som kunde köra längst på banan.

Förutom traktorer så tävlades det också med ombyggda gräsklippare som man började med förra året.

Tävlingen som går under namnet Bonnapulling, arrangeras av bland annat The Bonngäng from Tibro som består av ett antal traktorintresserade grabbar som tidigare i år också var med i SVT:s dokumentär ”Kärlek, bönder och trimmade traktorer”.

Andra arrangörer av tävlingen är Tibro Motorklubb, Tibrobygdens LRF och Tibro Motorhistoriska Förening.