28 jul 2016 16:14

28 jul 2016 16:14

Avslutning fylld av toner

TIBRO: Sång och musik vid Allégården

Herr och fru Hackspett stod för underhållningen på säsongens sista ”Gemenskap i sommarkväll”.

Efter sedvanligt välkomnande till kvällens underhållning som arrangeras av Studieförbundet Vuxenskolan, SPF seniorerna och Tibro kommun lämnades ord och musik över till Hackspettarna. Kvällens program var nykomponerat, som en hyllning till sommaren. Det sträckte sig från mars april, när de första flyttfåglarna börjar komma fram till oktober när fåglarna ger sig av igen.

– Vi har varit skaraborgare i mer än 25 år men från början kommer jag från Göteborg och Marita är från Ångermanland, berättade Beppe.

Marita och Beppe Viström kallar sig för herr och fru Hackspett då de är ute med sin sång och musik. Marita spelar fiol, munspel, mandolin och sång och Beppe kompar på gitarren och sjunger. Håller takten gör de båda, ibland med hjälp av kokosnötter, skedar, fotbjällra och rälsspik. De spelar bara på riktigt, har inga förinspelade ackompanjemang.

De inledde med sin signaturmelodi som är skriven av Thomas Blomkvist, med tillägg av några egna verser. Därefter fortsatte de med en nyskriven låt ”Välkommen du sommar” som var komponerad av Marita. Det sjöngs sånger av Evert Taube, bland många andra melodier. En annan komposition av Marita ”En Skinande skön solskensschottis” framfördes också, men kanske i ett snoatempo istället för schottis. En fiskarvisa var också något nytt, som illustrerades med medhavd fiskfångst.

Efter konserten serverades kaffe och kakor inomhus och resultatet av tipspromenaden redogjordes. Som slutvinjett av sommarkvällarna visade Ulf Pettersson ett par sånger från en DVD skiva med Sextetten från Tidaholm som reklam för ett kommande program.

Efter sedvanligt välkomnande till kvällens underhållning som arrangeras av Studieförbundet Vuxenskolan, SPF seniorerna och Tibro kommun lämnades ord och musik över till Hackspettarna. Kvällens program var nykomponerat, som en hyllning till sommaren. Det sträckte sig från mars april, när de första flyttfåglarna börjar komma fram till oktober när fåglarna ger sig av igen.

– Vi har varit skaraborgare i mer än 25 år men från början kommer jag från Göteborg och Marita är från Ångermanland, berättade Beppe.

Marita och Beppe Viström kallar sig för herr och fru Hackspett då de är ute med sin sång och musik. Marita spelar fiol, munspel, mandolin och sång och Beppe kompar på gitarren och sjunger. Håller takten gör de båda, ibland med hjälp av kokosnötter, skedar, fotbjällra och rälsspik. De spelar bara på riktigt, har inga förinspelade ackompanjemang.

De inledde med sin signaturmelodi som är skriven av Thomas Blomkvist, med tillägg av några egna verser. Därefter fortsatte de med en nyskriven låt ”Välkommen du sommar” som var komponerad av Marita. Det sjöngs sånger av Evert Taube, bland många andra melodier. En annan komposition av Marita ”En Skinande skön solskensschottis” framfördes också, men kanske i ett snoatempo istället för schottis. En fiskarvisa var också något nytt, som illustrerades med medhavd fiskfångst.

Efter konserten serverades kaffe och kakor inomhus och resultatet av tipspromenaden redogjordes. Som slutvinjett av sommarkvällarna visade Ulf Pettersson ett par sånger från en DVD skiva med Sextetten från Tidaholm som reklam för ett kommande program.

  • Elof Johansson