31 jul 2016 16:57

31 jul 2016 16:57

Tårtkalaset i Balteryd

TIBRO: Tårtsugna samlades i sommarväder

Cirka 450 personer kom till Balteryd för att äta tårta när Tibro längs Åna bjöd in till kalas.

Vid halvett var det bud på att flytta in på logen med tårtorna eftersom det började att regna men det varade bara i tio minuter så optimisterna vann och beslutet blev att vara ute.

 Vädret under eftermiddagen blev ett riktigt sommarväder så trädgården fylldes snabbt av tårtsugna besökare. Kön till tårtbordet var lång redan en halvtimme före utsatt tid. Som längst var kön bortåt 50 meter, men alla fick sina tårtbitar. Besökarna trivdes verkligen i Balteryd, denna oas i Tibro.

Massor av tårtor

Variationen av olika sorters tårtor var stor, den ena var inte den andra lik. Det fanns jordgubbs- och hallontårtor, marängtårtor, flarntårtor, knäcktårtor med mera.

Många av tårtorna var fantasifullt dekorerade med olika godissaker som blev speciellt barnens favoriter. Tillsammans bakades det 56 stycken tårtor som välvilliga personer i de olika föreningarna och även utomstående hjälpts åt med.

Nostalgitripp

Tibro Motorhistoriska medverkade också med att visa upp några gamla maskiner som de också körde med.

Den gamla gröna dieselmotorn som står på ladugårdsbacken var det ingen som missade när den startades. Ett par gamla tändkulemotorer och en flygplansmotor fick också liv och hördes vida omkring. Många intresserade mest från det manliga släktet diskuterade detaljer på de olika maskinerna.

Sång och musik

Vid ett par tillfällen under eftermiddagen underhölls publiken av Anders Siberg och Sven- Otto Eggedal, de kallar sig för Lacy Feet, som spelade och sjöng ett antal kända melodier. Deras musik är inspirerad bland annat av country och folkmusiken och även populärmusik.

Deras stämspel och sång passade publiken väl och de fick många välförtjänta applåder och fick spela några extranummer.

 

Vid halvett var det bud på att flytta in på logen med tårtorna eftersom det började att regna men det varade bara i tio minuter så optimisterna vann och beslutet blev att vara ute.

 Vädret under eftermiddagen blev ett riktigt sommarväder så trädgården fylldes snabbt av tårtsugna besökare. Kön till tårtbordet var lång redan en halvtimme före utsatt tid. Som längst var kön bortåt 50 meter, men alla fick sina tårtbitar. Besökarna trivdes verkligen i Balteryd, denna oas i Tibro.

Massor av tårtor

Variationen av olika sorters tårtor var stor, den ena var inte den andra lik. Det fanns jordgubbs- och hallontårtor, marängtårtor, flarntårtor, knäcktårtor med mera.

Många av tårtorna var fantasifullt dekorerade med olika godissaker som blev speciellt barnens favoriter. Tillsammans bakades det 56 stycken tårtor som välvilliga personer i de olika föreningarna och även utomstående hjälpts åt med.

Nostalgitripp

Tibro Motorhistoriska medverkade också med att visa upp några gamla maskiner som de också körde med.

Den gamla gröna dieselmotorn som står på ladugårdsbacken var det ingen som missade när den startades. Ett par gamla tändkulemotorer och en flygplansmotor fick också liv och hördes vida omkring. Många intresserade mest från det manliga släktet diskuterade detaljer på de olika maskinerna.

Sång och musik

Vid ett par tillfällen under eftermiddagen underhölls publiken av Anders Siberg och Sven- Otto Eggedal, de kallar sig för Lacy Feet, som spelade och sjöng ett antal kända melodier. Deras musik är inspirerad bland annat av country och folkmusiken och även populärmusik.

Deras stämspel och sång passade publiken väl och de fick många välförtjänta applåder och fick spela några extranummer.

 

  • Elof Johansson