04 aug 2016 06:00

04 aug 2016 06:00

Fagersanna inspirerar till fantasy

FANTASI: Alexandra Nero skriver egna texter

Alexandra Nero är Fagersannabon som skriver fantasyberättelser som är inspirerade av platser i det lilla samhället. För tre år sedan gav hon ut boken Under främmande måne och hon fortsätter skriva berättelser, om än i kortare form.

Ända sedan hon var liten har Alexandra Nero från Fagersanna varit en dagdrömmare som fantiserat om världar som inte är verkliga.

– På utvecklingssamtal i skolan fick jag ofta höra av lärarna att jag satt och tänkte på annat under lektionerna, berättar Alexandra lite förläget och berättar att hon hade många olika idéer, som att exempelvis bygga en robot.

– Jag byggde aldrig någon robot, men jag tror det viktiga för mig var att gå igenom tankeprocessen på hur jag skulle kunna göra.

Redan på den tiden skrev hon små berättelser och i 20-årsålder bestämde hon sig för att satsa mer målmedvetet på skrivandet.

– Det var i den ålder som jag insåg att det faktiskt finns de som lever på att vara författare och då bestämde jag mig för att själv göra ett försök, säger hon.

Hon skrev ett bokmanus som hon skickade ut till olika förlag. Som så många andra förstagångsmanus blev det refuserat, något som Alexandra hade förväntat sig. Några år senare gjorde hon ett nytt försök med manuset till Under främmande måne och blev refuserad igen.

– Men då var jag på en plats i livet då jag kände att jag ville försöka ge ut den på egen hand, säger hon och berättar att hon startade en enskild firma för att ge ut boken genom eget förlag.

Boken handlar om den lilla flickan Sam och hennes trasdocka Trasan som en dag faller ner i en trädgårdsdamm och hamnar i en helt främmande värld. Trasan börjar leva och tillsammans får de två kämpa för att ta sig hem igen.

– Den är inspirerad av dammen som vi hade i vår trädgård när jag var yngre, den skiftade ofta i färg och utseende om såg ut att kunna leda precis var som helst.

Boken finns att köpa i bokhandel i Tibro och Tidan och via olika internetbutiker.

Tackvare kontakterna hon skapade när hon gav ut boken, så ägnar hon sig i dag mest åt att skiva kortare noveller som getts ut i fem olika antologier.

– Jag inspireras av mycket här i Fagersanna och inom kort hoppas jag kunna ge ut en ny bok, men vi får se när det blir, avslutar Alexandra Nero hoppfullt.

Ända sedan hon var liten har Alexandra Nero från Fagersanna varit en dagdrömmare som fantiserat om världar som inte är verkliga.

– På utvecklingssamtal i skolan fick jag ofta höra av lärarna att jag satt och tänkte på annat under lektionerna, berättar Alexandra lite förläget och berättar att hon hade många olika idéer, som att exempelvis bygga en robot.

– Jag byggde aldrig någon robot, men jag tror det viktiga för mig var att gå igenom tankeprocessen på hur jag skulle kunna göra.

Redan på den tiden skrev hon små berättelser och i 20-årsålder bestämde hon sig för att satsa mer målmedvetet på skrivandet.

– Det var i den ålder som jag insåg att det faktiskt finns de som lever på att vara författare och då bestämde jag mig för att själv göra ett försök, säger hon.

Hon skrev ett bokmanus som hon skickade ut till olika förlag. Som så många andra förstagångsmanus blev det refuserat, något som Alexandra hade förväntat sig. Några år senare gjorde hon ett nytt försök med manuset till Under främmande måne och blev refuserad igen.

– Men då var jag på en plats i livet då jag kände att jag ville försöka ge ut den på egen hand, säger hon och berättar att hon startade en enskild firma för att ge ut boken genom eget förlag.

Boken handlar om den lilla flickan Sam och hennes trasdocka Trasan som en dag faller ner i en trädgårdsdamm och hamnar i en helt främmande värld. Trasan börjar leva och tillsammans får de två kämpa för att ta sig hem igen.

– Den är inspirerad av dammen som vi hade i vår trädgård när jag var yngre, den skiftade ofta i färg och utseende om såg ut att kunna leda precis var som helst.

Boken finns att köpa i bokhandel i Tibro och Tidan och via olika internetbutiker.

Tackvare kontakterna hon skapade när hon gav ut boken, så ägnar hon sig i dag mest åt att skiva kortare noveller som getts ut i fem olika antologier.

– Jag inspireras av mycket här i Fagersanna och inom kort hoppas jag kunna ge ut en ny bok, men vi får se när det blir, avslutar Alexandra Nero hoppfullt.

  • Anna Leijon