07 aug 2016 16:57

07 aug 2016 16:57

Orienteringsfest i skogen

RANKÅS: 2 000 orienterare på plats

Tibros friluftsområde Rankås var platsen när över 2 000 orienterare deltog i de två tävlingarna Tibrotrippeln och U10-milen. Festivalstämningen var hög både bland funktionärer och löpare.

På ett gärde utanför Rankås stod ett hundratal militärtält uppställda. Förbiåkande kunde lätt få intrycket av att självaste försvarsmakten slagit läger utanför den lilla staden. Anledningen var istället de två orienteringstävlingarna Tibrotrippeln och Ungdomens 10-mila som lockat tävlande från nordens olika länder.

Lång kö

Vid Bågskyttebanan i Rankås låg centrum för tävlingarna. Där fanns all den service som behövdes för löparna mellan varven. Kön till mattältet var stundtals lång och köket hade fullt upp med att servera sin hemmagjorda pizza och fruktjuice. Vid ett bord hade orienterare från Stora Tuna Orienteringsklubb satt sig för att få sig en smakbit under fredagskvällen.

Orden glädje, kärlek och längtan var de ledord som arrangörerna satt upp. Ord som följdes av funktionärer som deltagare för att skapa en festivalliknande stämning.

Skogslöpning bäst

Tävlingar gick natt som dagtid och en som laddade upp inför sina lopp var Henrik Norgren som var tydlig med vad som är bäst med orientering.

– Att löpa i skogen.

På ett gärde utanför Rankås stod ett hundratal militärtält uppställda. Förbiåkande kunde lätt få intrycket av att självaste försvarsmakten slagit läger utanför den lilla staden. Anledningen var istället de två orienteringstävlingarna Tibrotrippeln och Ungdomens 10-mila som lockat tävlande från nordens olika länder.

Lång kö

Vid Bågskyttebanan i Rankås låg centrum för tävlingarna. Där fanns all den service som behövdes för löparna mellan varven. Kön till mattältet var stundtals lång och köket hade fullt upp med att servera sin hemmagjorda pizza och fruktjuice. Vid ett bord hade orienterare från Stora Tuna Orienteringsklubb satt sig för att få sig en smakbit under fredagskvällen.

Orden glädje, kärlek och längtan var de ledord som arrangörerna satt upp. Ord som följdes av funktionärer som deltagare för att skapa en festivalliknande stämning.

Skogslöpning bäst

Tävlingar gick natt som dagtid och en som laddade upp inför sina lopp var Henrik Norgren som var tydlig med vad som är bäst med orientering.

– Att löpa i skogen.

  • Tobias Larsson Franzén