08 aug 2016 10:09

08 aug 2016 10:09

Kräftfiskefest för barn

ÅNAPLAN: Barnen höll traditionen vid liv

Traditionen att låta barnen i Tibro fiska kräftor fortsatte även i år. Kvällens största kräfta var 13,6 centimeter lång.

Tibro kommun ställer gratis fiskevattnet mellan broarna till Tibro sportfiskeklubbs förfogande som anordnade kräftmetet för barn en augustikväll. I år var det 25-årsjubileum samtidigt som det ordnades fiske. Åldern på de som får fiska är emellan fem till 14 år, de små kanske får hjälp av föräldrarna.

Många deltagare

Till årets upplaga hade 85 stycken barn anmält sig för att få vara med. De hade med sig burar och håvar för att på utsatt klockslag få kasta i dessa. Snabbast var de som hade håvar för de kunde plocka upp kräftorna nästan med en gång, när dessa läckerheter kom för att smaka på betesfisken.

Burarna tar lite längre tid att få i kräftorna i, men å andra sidan kommer de inte ut när de väl hamnat i buren. Även i år var tillgången på kräftor ganska god så det var många som gladdes åt fångsten.

– Vad äcklig den är den tar jag inte i, hördes en liten flicka säga som såg en kräfta för första gången i sitt liv.

Tävlingen att gissa antal och vikt på en sump med kräftor vanns av Filiph Ekentjärna, antalet var 103 stycken och vikten 4730 gram. Kvällens största kräfta, som var 13,6 centimeter lång, fick Ebba och Ängla Blomkvist i sin håv, för detta fick de en guldmedalj och en påse med godis.

Tibro kommun ställer gratis fiskevattnet mellan broarna till Tibro sportfiskeklubbs förfogande som anordnade kräftmetet för barn en augustikväll. I år var det 25-årsjubileum samtidigt som det ordnades fiske. Åldern på de som får fiska är emellan fem till 14 år, de små kanske får hjälp av föräldrarna.

Många deltagare

Till årets upplaga hade 85 stycken barn anmält sig för att få vara med. De hade med sig burar och håvar för att på utsatt klockslag få kasta i dessa. Snabbast var de som hade håvar för de kunde plocka upp kräftorna nästan med en gång, när dessa läckerheter kom för att smaka på betesfisken.

Burarna tar lite längre tid att få i kräftorna i, men å andra sidan kommer de inte ut när de väl hamnat i buren. Även i år var tillgången på kräftor ganska god så det var många som gladdes åt fångsten.

– Vad äcklig den är den tar jag inte i, hördes en liten flicka säga som såg en kräfta för första gången i sitt liv.

Tävlingen att gissa antal och vikt på en sump med kräftor vanns av Filiph Ekentjärna, antalet var 103 stycken och vikten 4730 gram. Kvällens största kräfta, som var 13,6 centimeter lång, fick Ebba och Ängla Blomkvist i sin håv, för detta fick de en guldmedalj och en påse med godis.

  • Elof Johansson