09 aug 2016 06:00

09 aug 2016 06:00

Hembygdsfest

RANSBERG: Letade vatten i Brännhult

Traditionen hålls vid liv vid hembygdsgården i Brännhult och många kom för att delta.

I ett behagligt väder kom besökarna även i år till den traditionella sommarfesten som Ransbergs Hembygdsförening kallade till. Cirka 170 personer trivdes i Brännhult där det fanns en hel del saker att göra.

En tipspromenad fanns uppsatt runt om i trädgården som många försökte att lösa frågorna på. För de som gillade spänning fanns det pilkastning att pröva på och se hur långt resultatet räckte, chokladhjulet lockade en hel del som gillade spel. Kaffe med hembakat bröd hade en strykande åtgång som smakade bra i solskenet. En spännande sak att göra var att söka var det fanns vatten i marken med ett par koppartrådar.

Släktforskarna höll till inne i museet och hjälpte intresserade att hitta anförvanter sen tidigare. En karta med gamla torp inritade rönte stor uppmärksamhet. Eftermiddagens underhållning stod Jenny Carvalho och Björn Berling för. De sjöng låtar av Ted Gärdestad och sång och musik av Åsa Ginder med mera. Som avslutning på programmet framförde de ett medley med Elvis låtar. De fick mycket applåder för sitt framträdande.

I ett behagligt väder kom besökarna även i år till den traditionella sommarfesten som Ransbergs Hembygdsförening kallade till. Cirka 170 personer trivdes i Brännhult där det fanns en hel del saker att göra.

En tipspromenad fanns uppsatt runt om i trädgården som många försökte att lösa frågorna på. För de som gillade spänning fanns det pilkastning att pröva på och se hur långt resultatet räckte, chokladhjulet lockade en hel del som gillade spel. Kaffe med hembakat bröd hade en strykande åtgång som smakade bra i solskenet. En spännande sak att göra var att söka var det fanns vatten i marken med ett par koppartrådar.

Släktforskarna höll till inne i museet och hjälpte intresserade att hitta anförvanter sen tidigare. En karta med gamla torp inritade rönte stor uppmärksamhet. Eftermiddagens underhållning stod Jenny Carvalho och Björn Berling för. De sjöng låtar av Ted Gärdestad och sång och musik av Åsa Ginder med mera. Som avslutning på programmet framförde de ett medley med Elvis låtar. De fick mycket applåder för sitt framträdande.

  • Elof Johansson