15 aug 2016 16:05

15 aug 2016 16:06

Tibro har största arbetslöshet i Skaraborg

ARBETSMARKNAD

Under 2016 fram till och med juli månad har antalet arbetslösa i Skaraborg minskat med 1 500 personer. Det är enligt P4 Skaraborgs rapportering den lägsta siffran på sju år.

I Västra Götaland fanns i juli 53 000 arbetslösa enligt Arbetsförmedlingens statistik och enligt Magnus Oscarssons, chef för Arbetsförmedlingen östra Skaraborg, uttalande till lokalradion är trycket på arbetsmarknaden stort; från januari i år har antalet nyanmälda lediga jobb i Skaraborg ökat med nästan 30 procent.

För Tibros del ser det inte alls lika ljust ut som för exempelvis Essunga kommun, där antalet arbetslösa som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen är 4,3 procent – den lägsta siffran i området. Tibro har störst arbetslöshet i hela Skaraborg med strax över tio procent.

I Västra Götaland fanns i juli 53 000 arbetslösa enligt Arbetsförmedlingens statistik och enligt Magnus Oscarssons, chef för Arbetsförmedlingen östra Skaraborg, uttalande till lokalradion är trycket på arbetsmarknaden stort; från januari i år har antalet nyanmälda lediga jobb i Skaraborg ökat med nästan 30 procent.

För Tibros del ser det inte alls lika ljust ut som för exempelvis Essunga kommun, där antalet arbetslösa som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen är 4,3 procent – den lägsta siffran i området. Tibro har störst arbetslöshet i hela Skaraborg med strax över tio procent.