22 aug 2016 06:00

22 aug 2016 06:00

Tradjazz för tionde gången

TIBROFyra konserter under dagen

Succé och publikrekord då Tibro Jazz anordnade tradjazzfestival i Tibro för tionde gången, denna gång med fyra konserter.

Dagen inleddes redan klockan 10 med en gratiskonsert på lilla torget i Tibro med att Bröderna Trück från Töreboda, som spelade sin tolkning av populärmusik i gammal stil iklädda tidsenliga kläder.

Vid lunchdags var det dags för nästa konsert, denna gång på restaurang Inredia. Det danska bandet Jensens Jazz Serenaders bjöd på svingande gladjazz till publikens förtjusning.

Syndig resa

Bandet bestod av fem medlemmar varav två kvinnor, mor och dotter kanske inte så vanligt, modern spelade ståbas och dottern på mandolin samtidigt som hon var bandets vokalist. Hon kunde också konsten att vissla vilket hon visade prov på i några låtar.

Jesses New Orleans Band som spelade på biograf Vintergatan tog oss med på en resa till det syndiga Baisen Street,Vieux Carre, och till hjulångare som förde jazzen längs Mississippi. De spelade sin musik med stor inlevelse och hade en känsla för feeling som vittnade om hur samspelta de var. De har också varit över och spelat med legendarerna i jazzen födelsestad.

Långa applåder

Som avslutning på jazzdagen var publiken inbjudna till trädgården på Ingelsby. Second Line Jazzband som spelade där har etablerat sig som ett av Europas mest populära traditionella jazzband och uppträtt på festivaler, radio och TV runt om i Europa. Solonummer av bland annat basisten och trumslagaren belönades med applåder som inte ville ta slut. Sammanfattningsvis en givande dag i jazzens tecken som avslutades med ett fantastiskt fyrverkeri.

Dagen inleddes redan klockan 10 med en gratiskonsert på lilla torget i Tibro med att Bröderna Trück från Töreboda, som spelade sin tolkning av populärmusik i gammal stil iklädda tidsenliga kläder.

Vid lunchdags var det dags för nästa konsert, denna gång på restaurang Inredia. Det danska bandet Jensens Jazz Serenaders bjöd på svingande gladjazz till publikens förtjusning.

Syndig resa

Bandet bestod av fem medlemmar varav två kvinnor, mor och dotter kanske inte så vanligt, modern spelade ståbas och dottern på mandolin samtidigt som hon var bandets vokalist. Hon kunde också konsten att vissla vilket hon visade prov på i några låtar.

Jesses New Orleans Band som spelade på biograf Vintergatan tog oss med på en resa till det syndiga Baisen Street,Vieux Carre, och till hjulångare som förde jazzen längs Mississippi. De spelade sin musik med stor inlevelse och hade en känsla för feeling som vittnade om hur samspelta de var. De har också varit över och spelat med legendarerna i jazzen födelsestad.

Långa applåder

Som avslutning på jazzdagen var publiken inbjudna till trädgården på Ingelsby. Second Line Jazzband som spelade där har etablerat sig som ett av Europas mest populära traditionella jazzband och uppträtt på festivaler, radio och TV runt om i Europa. Solonummer av bland annat basisten och trumslagaren belönades med applåder som inte ville ta slut. Sammanfattningsvis en givande dag i jazzens tecken som avslutades med ett fantastiskt fyrverkeri.

  • Elof Johansson