28 aug 2016 19:57

28 aug 2016 19:57

Upptaktsträff för studier

TIBRO: När hösten närmar sig börjar studieförbunden att vakna till liv

SV Tibro hade bjudit in cirkelledare och övriga intresserade personer, mellan 40-50 stycken, för att presentera höstens utbud av kursverksamheten.

Träffen började med att Ulf Pettersson underhöll med ett musik korsord där deltagarna fick försöka att lista ut alla klurigheter som Ulf satt ihop. Tre prisdragare drogs från de insamlade tipslapparna som fick välja var sin CD skiva.

Digert kursutbud.

En presentation av höstens kursutbud presenterades där det finns kurser för: Hälsa och välbefinnande med en ny cirkel, Drömcirkel.

Allehanda kurser för barn och ungdom presenterades, olika sorters dans både modernt och klassiskt.

Smått och gott har också ett par nyheter En bra pension vill ja ha och Svenskbygderna i Tyskland där man efter cirkeln gör en resa dit.

Många olika hantverk finns på programmet med en ny kurs Obvara rysk rakubränning som keramiker Jan-Åke Andersson kommer att hålla i.

Svenska

Öva på din svenska kanske främst avsedd för våra nysvenskar, spela på Ukulele om någon gillar musik, släktforska, allehanda steg i datautbildning, kulturarrangemang med tonvikt på förra årets succé Musikveckan v 39,

Ett bra liv för alla i Tibro med mera. Det kommer också att bli flera utställningar under hösten varav en pågår för tillfället, Det är Anna Eriksson från Velinga med anknytning till Tibro genom morföräldrar, som ställer ut foto under namnet Naturligt enkelt.

Knyppling

Gillar man till exempel knyppling kommer en utställning i slutet av september, Vävföreningen Skytteln kommer att ha öppet hus. Sist men inte minst kommer en utställning av slipsar vad det nu innebär i slutet av november.

Många anmälningar kunde SV räkna in efter presentationen.

Träffen började med att Ulf Pettersson underhöll med ett musik korsord där deltagarna fick försöka att lista ut alla klurigheter som Ulf satt ihop. Tre prisdragare drogs från de insamlade tipslapparna som fick välja var sin CD skiva.

Digert kursutbud.

En presentation av höstens kursutbud presenterades där det finns kurser för: Hälsa och välbefinnande med en ny cirkel, Drömcirkel.

Allehanda kurser för barn och ungdom presenterades, olika sorters dans både modernt och klassiskt.

Smått och gott har också ett par nyheter En bra pension vill ja ha och Svenskbygderna i Tyskland där man efter cirkeln gör en resa dit.

Många olika hantverk finns på programmet med en ny kurs Obvara rysk rakubränning som keramiker Jan-Åke Andersson kommer att hålla i.

Svenska

Öva på din svenska kanske främst avsedd för våra nysvenskar, spela på Ukulele om någon gillar musik, släktforska, allehanda steg i datautbildning, kulturarrangemang med tonvikt på förra årets succé Musikveckan v 39,

Ett bra liv för alla i Tibro med mera. Det kommer också att bli flera utställningar under hösten varav en pågår för tillfället, Det är Anna Eriksson från Velinga med anknytning till Tibro genom morföräldrar, som ställer ut foto under namnet Naturligt enkelt.

Knyppling

Gillar man till exempel knyppling kommer en utställning i slutet av september, Vävföreningen Skytteln kommer att ha öppet hus. Sist men inte minst kommer en utställning av slipsar vad det nu innebär i slutet av november.

Många anmälningar kunde SV räkna in efter presentationen.

  • Elof Johansson