05 sep 2016 11:16

05 sep 2016 11:16

Ny utställning om romer

BIBLIOTEKET

Utställningen ”Romer – en av fem nationella minoriteter” på Tibro bibliotek ger en inblick i hur det är att vara rom – då och nu.

Utställningen ger ingångar till Sveriges övriga nationella minoriteter; judar, tornedalingar, samer och sverigefinnar och invigs vernissage på måndag kväll och pågår till och med den 29 september. Towe Lindblom, kultursekreterare, säger att det känns angeläget att öka kunskapen om nationella minoriteter och hon hoppas att Tibroborna tar sig tid att se utställningen.

Utställningen ger ingångar till Sveriges övriga nationella minoriteter; judar, tornedalingar, samer och sverigefinnar och invigs vernissage på måndag kväll och pågår till och med den 29 september. Towe Lindblom, kultursekreterare, säger att det känns angeläget att öka kunskapen om nationella minoriteter och hon hoppas att Tibroborna tar sig tid att se utställningen.