06 sep 2016 09:47

06 sep 2016 09:47

Om ångerrätt

KONSUMENTVERKET

Information på Mio ABs webbplats ger konsumenten intrycket att ångerrätten inte gäller om en produkt har ett eller flera tillval, exempelvis en soffa där konsumenten väljer mellan olika tygfärger.

Bolaget ger därmed felaktig information om ångerrätten anser Konsumentverket och ser det som otillbörlig marknadsföring. Konsumentverket eftersträvar frivilliga rättelser och Mio ges därför möjlighet att redogöra för de åtgärder som bolaget kommer att genomföra. Det ska göras senast den 12 september.

Bolaget ger därmed felaktig information om ångerrätten anser Konsumentverket och ser det som otillbörlig marknadsföring. Konsumentverket eftersträvar frivilliga rättelser och Mio ges därför möjlighet att redogöra för de åtgärder som bolaget kommer att genomföra. Det ska göras senast den 12 september.