13 sep 2016 16:11

13 sep 2016 16:11

Jubileum för Pingstbrasset – äldsta orkestern i rörelsen

PINGSRÖRELSEN: Fyller 75 år i år

1941 startade Pingstkyrkans blåsorkester med ett gäng unga killar. Initiativtagare var församlingens pastor Carl Kjellander.

Carl Kjellander som varit trumpetare i Frälsningsarmén i Skara började att öva med killarna men lämnade nästan direkt över sysslan till Rune Andersson. Rune kom sedan att bli orkesterns ledare i 60 år.

I dag 96 år gammal men följer den nuvarande verksamheten med intresse. Blåsorkestern i Tibro är med sina 75 år pingströrelsens äldsta. De som varit med längst är Rolf Johansson som kom med 1948 och Rune Johansson 1950.

– Intresset för bleckblåsinstrument är inte så stort numera, säger Alf-Göran Waldenvik, ledare idag.

Ett 15-tal musiker finns i dag. I bland spelar de också tillsammans med Missionskyrkans musikkår. 75-årsjubileet firas den 25 september och bland de inbjudna finns Kurt Westerling, instruktör i många år.

Carl Kjellander som varit trumpetare i Frälsningsarmén i Skara började att öva med killarna men lämnade nästan direkt över sysslan till Rune Andersson. Rune kom sedan att bli orkesterns ledare i 60 år.

I dag 96 år gammal men följer den nuvarande verksamheten med intresse. Blåsorkestern i Tibro är med sina 75 år pingströrelsens äldsta. De som varit med längst är Rolf Johansson som kom med 1948 och Rune Johansson 1950.

– Intresset för bleckblåsinstrument är inte så stort numera, säger Alf-Göran Waldenvik, ledare idag.

Ett 15-tal musiker finns i dag. I bland spelar de också tillsammans med Missionskyrkans musikkår. 75-årsjubileet firas den 25 september och bland de inbjudna finns Kurt Westerling, instruktör i många år.

  • Börje Sahlén