22 sep 2016 14:16

22 sep 2016 14:16

Knattar från Återbruket med spadar

SNICKARVALLEN: Förskolan får ett levande sedumtak

Förskolan Snickarvallen är klar om drygt ett år. Det symboliska första spadtaget togs av barn från förskolan Återbruket, kommunpolitiker och företrädare för Calles Bygg, Skövde.

Barn och utbildningsnämndens ordförande Ann-Marie Wahlström (S):

– Jag är jätteglad att vi nu äntligen kommer igång med förskolebygget.

Förskolan ska bland annat ha en ateljé, en vinterträdgård och ett stort gemensamt torg med olika lärmiljöer. Dessutom sparas en bit av skogen som finns på förskolans tomt.

En bra pedagogisk miljö väntar med andar ord förskolebarnen från den tillfälliga förskolan Återbruket som om ungefär ett år får flytta in i Snickarvallens nya förskola med sex avdelningar. Förebilden för Tibroförskolan är Sjölunda Ängs förskola i Lidköping. En arkitektritad förskola byggd enligt klassificeringen miljöbyggnad.

Det är en norm med särskilda krav på energi och material uppger man på kommunens webb och Tibros nya förskola ska utformas ungefär som den i Lidköping med sina särskilda hållbarhetskriterier. Bland annat blir det ett sedumtak med levande växter som isolering. Det ger en jämn inomhustemperatur, tar upp och binder luftföroreningar och minskar risken för översvämningar vid skyfall.

Barn och utbildningsnämndens ordförande Ann-Marie Wahlström (S):

– Jag är jätteglad att vi nu äntligen kommer igång med förskolebygget.

Förskolan ska bland annat ha en ateljé, en vinterträdgård och ett stort gemensamt torg med olika lärmiljöer. Dessutom sparas en bit av skogen som finns på förskolans tomt.

En bra pedagogisk miljö väntar med andar ord förskolebarnen från den tillfälliga förskolan Återbruket som om ungefär ett år får flytta in i Snickarvallens nya förskola med sex avdelningar. Förebilden för Tibroförskolan är Sjölunda Ängs förskola i Lidköping. En arkitektritad förskola byggd enligt klassificeringen miljöbyggnad.

Det är en norm med särskilda krav på energi och material uppger man på kommunens webb och Tibros nya förskola ska utformas ungefär som den i Lidköping med sina särskilda hållbarhetskriterier. Bland annat blir det ett sedumtak med levande växter som isolering. Det ger en jämn inomhustemperatur, tar upp och binder luftföroreningar och minskar risken för översvämningar vid skyfall.