26 sep 2016 06:00

26 sep 2016 06:00

Poppis med loppis i Tibro

TIBRO: Tibro höll kvartersloppis under lördagen med över 30 loppisadresser runt om i staden

Loppiskulturen i Tibro blir allt större. För andra gången detta år hölls Tibro kvartersloppis under lördagen med över 30 loppisadresser runt om i staden.

På parkeringen till missionskyrkan i Tibro fanns det en bakluckeloppis med ett 10-tal bilar. Här och var fanns rosa snitslar uppsatta på gatlampor för att vägleda loppissugna besökare till loppisplatserna.

Totalt var det 33 adresser som fanns att besöka och utbudet var stort av begagnade ting.

Stort urval

Kläder, porslin och sportprylar var endast ett litet urval.

På varje adress var det ofta flera grannar som gått ihop och många av besökarna tog sig mellan varje ställe med egen kraft, cykel eller bil. Med hjälp av en karta kunde loppisfyndarna kryssa i vilka platser man besökt.

Många av adresserna fanns runt centrum men loppisförsäljare fanns också i Hörnebo och Fröstorp.

Bakverk

Vid bakluckeloppisen vid missionskyrkan kunde man även spela på lotteri och köpa bakverk, försäljaren tydliggjorde dock att dessa inte var begagnade.

Fyndarna kunde också ta en fika för en stunds vila i solskenet. Några som gjorde det var familjen Wadström som hittat en del grejer till barnen. Bland annat spel och leksaker, något det fanns mycket av hos försäljarna.

På parkeringen till missionskyrkan i Tibro fanns det en bakluckeloppis med ett 10-tal bilar. Här och var fanns rosa snitslar uppsatta på gatlampor för att vägleda loppissugna besökare till loppisplatserna.

Totalt var det 33 adresser som fanns att besöka och utbudet var stort av begagnade ting.

Stort urval

Kläder, porslin och sportprylar var endast ett litet urval.

På varje adress var det ofta flera grannar som gått ihop och många av besökarna tog sig mellan varje ställe med egen kraft, cykel eller bil. Med hjälp av en karta kunde loppisfyndarna kryssa i vilka platser man besökt.

Många av adresserna fanns runt centrum men loppisförsäljare fanns också i Hörnebo och Fröstorp.

Bakverk

Vid bakluckeloppisen vid missionskyrkan kunde man även spela på lotteri och köpa bakverk, försäljaren tydliggjorde dock att dessa inte var begagnade.

Fyndarna kunde också ta en fika för en stunds vila i solskenet. Några som gjorde det var familjen Wadström som hittat en del grejer till barnen. Bland annat spel och leksaker, något det fanns mycket av hos försäljarna.

  • Tobias Larsson- Franzén