29 sep 2016 15:19

29 sep 2016 15:19

SD-fråga om avtal om lägenheter

NYANLÄNDA

SD ifrågasatte vid veckans fullmäktige överenskommelsen från i juni mellan AB Tibrobyggen och integrationsenheten.

SD pekade på Tibrobyggens långa kö, enligt dem 1500, och ansåg det inte vara försvarbart att nyanlända kan gå före i kön.

Kommunalrådet Rolf Eriksson (S) betonade att detta avtal vilar på den nya Bosättningslagen 2016:38 och Förordningen 2016:39: ”Vi är alltså skyldiga enligt lag att ge dessa människor tak över huvudet. Vi har hittills tagit emot fem av de avtalade tio” och vidare: ”Jag hoppas att alla som skriver om detta på Facebook och annat kan hålla isär begreppen nu”.

SD pekade på Tibrobyggens långa kö, enligt dem 1500, och ansåg det inte vara försvarbart att nyanlända kan gå före i kön.

Kommunalrådet Rolf Eriksson (S) betonade att detta avtal vilar på den nya Bosättningslagen 2016:38 och Förordningen 2016:39: ”Vi är alltså skyldiga enligt lag att ge dessa människor tak över huvudet. Vi har hittills tagit emot fem av de avtalade tio” och vidare: ”Jag hoppas att alla som skriver om detta på Facebook och annat kan hålla isär begreppen nu”.