02 okt 2016 15:43

02 okt 2016 15:43

Möbler i dagarna två

TIBRO: Visningar och försäljning

Två dagar om året tillägnas Tibros möbelindustri lite extra uppmärksamhet. Detta skedde under helgen när möbeldagarna hölls. Bland annat höll fabriker visningar och sålde möbler till förmånliga priser.

Till årets möbeldagar var det många som tog tillfället i akt att fynda något från de många fabriksförsäljningarna som sålde möbler till förmånliga priser. Totalt var det 15 företag som hade öppet under helgen där bord, stolar, soffor och sängar skulle bort.

Karta

Första anhalten för besökarna var Inredia. Där kunde de hämta upp en karta för att se vart alla fabriker som deltog höll till. Där fanns också Affär Inredia på plats och sålde inredningsdetaljer samt en utställning av Add:design som handlade om kärleken till trä.

Elever

På Folkuniversitetet Hantverkscentrum kunde man se hur det gick till när eleverna arbetade. En av eleverna som fanns på plats under helgen var Jesper Ström som går undervisningen bildhuggeri och jobbade med detaljer till en spegel.

– De som varit här har haft ett genuint intresse av bildhuggeri, säger Jesper Ström om intresset från besökarna.

Guidad tur

Mittemot folkuniversitetet hade Stolfabriken öppna dörrar. Där kunde man fynda stolar men också hänga med på en guidad tur varje timma med ägaren James Minard.

– Jag har aldrig haft så många besökare på en visning, sa James Minard när han berättat för ett 50-tal intresserade om hur en rå okantad bräda blir till en färdig stol.

Möbeloutlet

Tibro AIK höll också en möbeloutlet av 300 objekt under helgen. När SLA var där hade Kenneth Eriksson från klubben fullt upp med att serva kunderna.

– Helt otroligt, vi har haft köer precis hela dagen, vi är jättenöjda.

Till årets möbeldagar var det många som tog tillfället i akt att fynda något från de många fabriksförsäljningarna som sålde möbler till förmånliga priser. Totalt var det 15 företag som hade öppet under helgen där bord, stolar, soffor och sängar skulle bort.

Karta

Första anhalten för besökarna var Inredia. Där kunde de hämta upp en karta för att se vart alla fabriker som deltog höll till. Där fanns också Affär Inredia på plats och sålde inredningsdetaljer samt en utställning av Add:design som handlade om kärleken till trä.

Elever

På Folkuniversitetet Hantverkscentrum kunde man se hur det gick till när eleverna arbetade. En av eleverna som fanns på plats under helgen var Jesper Ström som går undervisningen bildhuggeri och jobbade med detaljer till en spegel.

– De som varit här har haft ett genuint intresse av bildhuggeri, säger Jesper Ström om intresset från besökarna.

Guidad tur

Mittemot folkuniversitetet hade Stolfabriken öppna dörrar. Där kunde man fynda stolar men också hänga med på en guidad tur varje timma med ägaren James Minard.

– Jag har aldrig haft så många besökare på en visning, sa James Minard när han berättat för ett 50-tal intresserade om hur en rå okantad bräda blir till en färdig stol.

Möbeloutlet

Tibro AIK höll också en möbeloutlet av 300 objekt under helgen. När SLA var där hade Kenneth Eriksson från klubben fullt upp med att serva kunderna.

– Helt otroligt, vi har haft köer precis hela dagen, vi är jättenöjda.

  • Tobias Larsson-Franzén