04 okt 2016 06:00

04 okt 2016 06:00

100-tal vetgiriga i "Ångermanland"

TIBRO ENERGI AB: Fibernätverk klart redan i december

När Tibro Energi höll informationsmöte om utbyggnaden av fibernät i området ”Ångermanland” kom ett 100-tal villaägare.

Första spadtaget är redan taget. Nu var det dags för frågestund på Ånaplan med intresserade i det område som sträcker sig mellan Skövdevägen och Mariestadsvägen; ”Ångermanland”. Nära 90 procent av hushållen har anmält sig för fiberutbyggnad – 200 fastigheter och 300 privatpersoner. Bolagets Mikael von Brömsen uppgav att alla i området kan ha internetanslutning om 2,5 månader. Hushållen kan nu påverka var fiberdosan ska placeras liksom var ingrävningen sker. Teab samarbetar med Taab, Transmissionsakuten AB, som gräver och installerar.

Första spadtaget är redan taget. Nu var det dags för frågestund på Ånaplan med intresserade i det område som sträcker sig mellan Skövdevägen och Mariestadsvägen; ”Ångermanland”. Nära 90 procent av hushållen har anmält sig för fiberutbyggnad – 200 fastigheter och 300 privatpersoner. Bolagets Mikael von Brömsen uppgav att alla i området kan ha internetanslutning om 2,5 månader. Hushållen kan nu påverka var fiberdosan ska placeras liksom var ingrävningen sker. Teab samarbetar med Taab, Transmissionsakuten AB, som gräver och installerar.

  • Tobias Larsson-Franzén